Helgen är igång!

Avslutade fredagen med att trimma både Liten och Gullis i ridhuset och utan stigbyglar såklart. Liten fick passa på att miljöträna lite och trava fram samtidigt som Annelie var gullig och sladdade.

Om inte ett nysladdat ridhus är fredagslyx så vet jag inte vad!

Liten skötte sig riktigt bra och kändes väldigt lugn. Jobbade henne ganska mycket på volt efter att vi joggat fram där jag red flera fattningar, avbrott och varvbyten. Hon kändes väldigt framme i handen och med en lugn takt. Och lugna fattningar. Hennes paradgren är ju annars rivstart vilket hon har svart bälte i men av någon konstig anledning brukar det inte uppskattas av domarna …

Gullis fortsätter i sitt najsa flow och lixom bara är där. Man blir glad 7 dagar i veckan av honom och han känns så himla mjuk i kroppen. Han sliter på med att tänja gränserna i samlingen och skolorna för att fortsätta bygga styrka. ”Han kan ju allt” så det är bara att kliva utanför ramarna och samla lite till, göra saker med lite större gest, få ännu mer flyt. Och ja ni vet. Det är detaljerna som gör det!

Imorse blev det ett pass med 7 cavaletti i trav för Fjune som mer och mer börjar bli hans nya smeknamn. Egentligen bara en förlängning på Gullis som sedan blivit en ny förkortning. Gullis -> Gullefjun -> Fjune. Ja ni fattar!

Det är är man rider cavaletti på volt som man fattar att den här najsa känslan man har är ett uns falsk! Jag måste verkligen rida många cavaletti på volt oftare! Fy skäms på mig!

Han är ju fortfarande jätte mjuk och najs det är inte det! Men …. ni vet man kommer in lite soft, i fin form och balans, man behåller både formen och balansen. Inga konstigheter men …. man bestämmer ju även att man ska rida på ett visst fält, ni vet mitten till mitten till mitten. Eller kanten till kanten till kanten. Det är där menet kommer in!

För att hålla kursen till en början så började jag styra med handen! Vem styr med handen???? Hur ska man kunna pricka ett smalhinder i stor galopp om man inte ens kan rida bommar i trav utan att styra med benen!

Ajabaja! Stor skämskudde på mig och nu är det bara att öva ordentligt. Men styr med benen, har hästarna i ramen med benen. Inte med handen.

Bra wake up call för mig och jag vet vad som står på schemat och en reminder till mig om att alltid checka att hästarna faktiskt är mellan mina skänklar!

Nu sitter jag på tåget och är framme om 10 min i Katrineholm. Vi har vår första avsuttna träff med gänget som inleds med pizzalunch och därefter planering och snack innan vi ikväll styr till Eskilstuna och ryttargalan. Anndao rider Liten och promenerar ”sjuklingarna”. Imorgon är det dags för hoppning igen med hästarna! Längtar redan även om den här dagen kommer bli toppen!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s