Hem och hoppa

Mamma och Anndao hämtade mig på Syd sen när jag kom hem från Nilslund och tillsammans styrde vi ut till stallet och cirkusaporna.

Anndao gav Elmer kärlek, en rejäl omgång av pälsborttagning, han fäller så mycket, och till slut en mysig men kall promenad.

Jag och mamma gjorde stallet under tiden och sedan skrittade jag bus Cindy 20 min i allén medan mamma och Anndao borstade Gullis och Liten inför hoppningen.

Sedan blev det som sagt hoppning i ridhuset och gårdagen övning bestod av travhoppning. 5,50 med ett V ut. Båda hästarna måste öva på att släppa sina bakben lite bättre så det blev en ganska bred oxer ut med relativt låg framkant.

Anndao var snäll och red och hoppade fram Gullis åt mig så vi kunde multitaska lite. Dom sköter sig bra men Gullis är inte helt lätt, han kräver ganska mycket support men dom löste det väldigt bra. Dom fick även hoppa två spång till efter att jag hade hoppat klart. Helt perfekt när man kan göra så då får både Anndao träning och Gullis får avsluta lite lättare.

Gullis tycker ju att det blir lite jobbigt och då kryper han lite in bakom skänkeln när han börjar bli trött men lyckades övertala honom om att vi skulle kräkas lite till och kämpa in i det sista vilket han sedan gjorde.

Och han kommer ju aldrig att vända som en katt men är ändå nöjd med hur han släppte sina bakben. Man får ta det pö om pö och hoppas på att alltid kunna rida honom så avspänd att han inte drar dom intill sig.

Liten är ju som alltid helt magisk att rida på hinder och allt känns väldigt lätt på henne. Även hon var absolut bättre i bak men hon kan ju faktiskt vända så där önskar man ju alltid lite till men det är väl så man når högre mål. Vara noga med detaljerna.

Och om vi pratar detaljer och återgår till Bullen så hoppade han helt rakt igår även om han sedan inte var perfekt spikrak efter. Men väldigt skönt att han inte tryckte något alls i språnget. Stor tumme upp för honom!

Liten är ju väldigt bra över lag på linjer och hoppar väldigt rakt så hon ”bara” keep up the good work.

Så överlag väldigt bra kväll i ridhuset med duktiga hästar. Om jag ska se till mig själv så tycker jag att jag kunde ha en ganska lätt och bra sits och jag kände mig rätt så bra balanserad.

Bra dag, nyttig träning, duktiga hästar och tusen tack mamma och Anndao för all hjälp!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s