Petig?

Petig? Nojig? Sjåpig? Töntig? Överdriven? Sunt förnuft?

Kärt barn har många namn sägs det. Och jag kan nog ändå stå ut med att vara lite sjåpig, jag tror ändå att det i slutänden kommer att ge bäst resultat. Pratar såklart om Cindy, hon fick ju komma ut och jogga lite på lina i onsdags men var då inte 110% okej. Och det kanske låter som lite höga krav att hästarna ska vara 110% men nja för mig känns det ändå bäst att hästarna faktiskt mår så bra dom kan om man ska sätta sig upp och rida på dom.

Så idag valde jag att lösgaloppera henne istället och samma sak idag, ingen hosta men ett uns snor i näsan efter ”ansträngning”. Så nej vi håller oss till lite lättare motion ett tag till med longering, lösgalopp och löshoppning.

För mig finns det verkligen ingen anledning till att sitta och nöta på hästarna om dom faktiskt inte är helt okej, jag kommer ju en vacker dag att vilja att dom gör sitt yttersta för mig när vi kommer till de stora tävlingarna och då ser jag ingen anledning till att ha slösat bort dom gångerna då hästarna offrar sig bara för att jag vill rida och just då råkar hästen vara lite låg.

Prova själv – gå till gymmet med en lättare luftvägsinfektion och snor i näsan och se hur många gånger du kommer 1. gå till gymmet 2. tycka att det är kul efter det.

Självklart ska man ta i och anstränga sig för att bli starkare och bättre, behöver du kräkas första gången du sprungit milen så absolut gör det! Men gör det av rätt anledningar.

Det viktigaste för mig är att mina hästar är avspända, glada, lyckliga, gillar att jobba tillsammans med mig och när jag ber dom så kommer dom att gå genom eld för mig. Och det tror jag inte att dom kommer att göra om jag inte är lyhörd på vägen. Låter kanske töntigt? Ja men då får det vara så. Jag älskar mina hästar över allt annat och jag vill att dom ska älska mig lika mycket tillbaka.

Även om dom lipar åt mig ibland när jag kommer och väcker dom på morgonen ❤

Så hoppas jag att dom känner hur högt älskade dom är och att dom alltid kommer stå i första rummet ❤

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s