Bommar. Bommar. Bommar.

Vi skulle vara snabba igår kväll. Vi var allt annat än snabba. Trots att vi bara hade 4 höpåsar, två att rida och Elmer att ge kärlek så var vi inte hemma förrän efter 21. Hur går det till?

Hästarna var iallafall väldigt duktiga som efter uppvärmning i alla gångarter sedan fick jobba i trav och om ni frågar Liten med miljarder bommar.

Vi hade 7 bommar på kvartslinjen där 4 av dom först var upphöjda på lägsta sockerbiten på ena sida, efter att vi slitit på med det och det funkade bra så åkte bommarna upp på det högsta och sen fick hästarna slita på ordentligt där.

Liten tycker verkligen att travbommar är helt sjukt svårt, helst av allt skulle hon vilja vända sig utochin och skena över dom.

När vi tränade för Erik Duvander så gav han mig rådet att trava bommar på henne varje dag.

Ja jag erkänner! Det har jag inte gjort. Varför inte ta till sig av dom bästa? Tur att jag har börjat reparera det nu. Eller jag ska väll säga att hon har gått väldigt mycket bommar i somras men att det kom en höst emellan som var lite för ”slarvig” om man ska nå toppen. Eller man skjuter iallafall datumet att nå toppen framför sig.

Men väldigt nyttigt jobb för henne, efter bommarna vände vi mot väggen så första delen på det som skulle komma att bli en volt tillbaka blir ganska liten. Och som sagt volt tillbaka upp på kvartslinjen och sedan bommarna åt andra hållet.

Anndao var med och red på Gullis som överhanden skötte sig väldigt bra! Tog i fint och blev väldigt fin på slutet i formen för Anndao. Anndao bli lätt lite stum i sina armar vilket Gullis inte alls tycker så det är super nyttigt för Anndao att rida honom. För blir hon stum då vänder han halsen och går med nosryggen i horisontellt läge. Mem som sagt igår blev han riktigt riktigt fin när hon travade efter bomjobbet!

Så trots något senare än planerat en väldigt bra träningskväll för hästarna!

Nu ska ju dock Anndao på semester en vecka så det kommer bli grymt tomt i stallet ❤️ tur hon kommer hem snart och då hoppas vi även att Elmer ska få tummen upp igen!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s