Skräckblandad förtjusning

Länge sen det kom upp filmer här! Så måste ju passa på att bjuda på Cindys två första löshoppningar. Hon är ju både en lite tittig och försiktig häst som samtidigt blir så fruktansvärt glad av att hoppa. När hon blir lite spänd så täcker hon inte riktigt så mycket mark som man skulle vilja men tycker ändå att hon löser uppgifterna bra och hela tiden försöker.

Bjuder först på filmen från föra veckan, då fick hon hoppa lite högre än vad hon fick igår även om höjden i sig just nu är oväsentlig. Men hon får gärna börja att hoppa lite högre utan mig på ryggen, det tror jag är bra för oss båda.

Förra veckan fick hon börja med att skritta över bommarna första för att sedan hoppa. Och igår gick hon börja hoppa på en gång. Hon har blivit väldigt avspänd när det kommer till att följa mig på marken över bommar så det är nyttigt att ibland få börja utan att hålla mig i handen.

Igår var hon lite trött tror jag rent generellt efter två dagar i pessoasele och sedan så hade hon blivit lite rädd i stallet precis innan hon kom upp till ridhuset så jag tror att hon var lite spak. Löser dock uppgiften fint man vi avslutade lite tidigare än vad jag kanske hade tänkt från början. Som ni ser så vill hon inte riktigt länga ut galoppen utan hellre klämma in två korta.

Drog ihop avståndet sen avslutningsvis och lät henne bara hoppa tre små kryss och det gjorde hon med lätthet och glädje så det blev ett bra slut trots ett lite mentalt jobbigare pass än tänkt från början.

Så idag får liten häst sova gott och bara vara vilket jag tror gör henne gott! Men nyttigt och bra för henne att få löshoppa och jag hoppas vi ska kunna få till det på söndag igen! Då är dock varken mamma eller Anndao hemma så jag får försöka övertala Mattias helt enkelt att det är kul med löshoppning.

För som ni ser, även om hon tycket att det är lite läskigt så blir hon så fruktansvärt glad efteråt när hon har klarat det! Och lär jag mig bara att sitta kvar på henne så kommer hon nog att bli en riktigt fin häst när hon väl blommar ut!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s