Little late.

Jag ligger ju typ en vecka efter i rapportering men bättre sent än aldrig sägs det … och nu har jag tagit tag i ett uns av filmerna så tänkte att jag bjuder på hoppningen hemma från förra veckan.

Förra söndagen hade jag alltså räcke, 7-5 m, oxer, 7,5 m räcke. Som fick bli ett uns längre när oxern kom upp sista snäppet sen.

Hoppade fram på räckena för att så väl känna att hästarna är mellan skänklarna då räckena hoppas snett och sedan att dom är runt skänklarna efter då det blir en relativt snäv volt tillbaka.

Efter det hoppade jag sedan kombinationen fram och tillbaka och successivt höjdes oxern i mitten och räckena fick förbli låga.

Bullen var i storform skulle man kunna säga och blev mer än arg om en bom trillade ner. Inget mig emot det är helt klart en positiv utveckling hos honom, bara jag som får spänna fast säkerhetsbältet lite.

Liten däremot var mer än het! Känns som att jag ofta säger att hon är rätt het så tog med en bit av hur hon är att galoppera fram emellanåt för att ge er en liten bild av hur det det ut när hon lägger i räcerväxeln. Mamma var nog ett uns chockad över hennes beteende i början så hon hann inte få med att hon började med att bocka i typ 10 varv innan …

Så ja hon är inte alltid helt lätt även om hon kan hoppa typ hur högt som helst.

Anledningen till att jag bygger lite trängre ä så väl för att Bullen som vi alla vet behöver bli lite kvickare vilket jag verkligen tycker att han visar ambition på! Och jag är ju den sortens ryttare som väldigt gärna vill vika mig i mitt överliv och både bli lite för snabb och lite för framåt så jag måste verkligen öva på att bli lite mer kvar i sadeln, lugn med överlivet och axlarna och då är det nyttigt för mig att ha lite trängre för då får jag verkligen inte skjuta av hästarna utan måste hjälpa dom att skapa plats.

Så ja där har ni en liten inblick i hur jag har det hemma och vad jag behöver bli bättre på 🙂

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s