Vilken träningshelg!

Den här helgen har hästarna verkligen fått sig en ordentligt genomkörare inför säsongen och båda har levererat helt super!

Det började på fredagskvällen tillsammans med Lasse och Liten i Lövhagen. Det blev många galoppbommar och hinder med bommar innan och efter.

Sen en Lasse favorit. Dogleg med volt på mitten. Räcke in och oxer ut. Sen åt andra hållet, oxer in och räcke ut.

Detta följdes upp av en liten serie med trav in, ett galoppsprång och sedan tre stunds. Detta såklart på kvartslinjen och i vänster varv. Kunde ju inte bli mer passande efter förra helgens markjobb i ridhuset.

Men övning ger färdighet och Liten gjorde det riktigt bra och inte bara en gång utan flera!

Allt kopplades sedan ihop till en liten bana som Liten gjorde på ett väldigt fint sätt och hon känns väldigt på G!

Lördags förmiddagen började även den på Lövhagen tillsammans med Liten och Lasse och på schemat stod terränginspirerad banhoppning.

Sneda linjer, parallell förskjutna studsar, spets och så vidare.

En riktigt svår bana som verkligen krävde sin ridning och ja min ridning var kanske ett uns bristfällig. Eller den hade mer att önska kan man säga. Banan innehöll långa galoppsträckor och då får jag lite lätt pyspunka trots att motorn går på högvarv. Hon blir lite för lång och låg och inte tillräckligt med tryck på sina bakben, det i kombination med mitt välkända lite väl snabba överliv är en så tråkig kombo.

Gjorde om, gjorde rätt och det blev väldigt mycket bättre. Hon är egentligen så mycket bättre än innan. Men ni vet känslan förr när hon inte var i en bom men det hade ju mycket med att hon generellt var lite sjövild och därmed exploderade lite vid hindren. Nu börjar hon bli så som man vill lite soft najs och börjar kunna hoppa med jätte fin kvalité men då blir det ibland en bom ner och då får mitt självförtroende en liten törn och jag tycker att jag har förstört henne och avvecklat istället för utvecklat … Så helt klart lite mentalt jobbigt just nu men det är bara att träna vidare, bli lugnare och få ännu bättre tajming.

Jag menar hon kan ju hoppa helt amazing!

Här kommer en liten samlad film från dagarna två, och som ni ser är jag kanske inte jätte nöjd med min sista linje… Jag tog om den och gjorde rätt det kom dock inte med på film, man jag lovar! Jag red bättre!

Hem och göra stall, rida Cindy, packa om och sedan iväg med Gullis till Botkyrka för att träna för Magnus, och för er som inte känner Magnus så är det ju självklart Magnus Gällerdal jag pratat om. Jag tror att Magnus sett Gullis sen han var typ 5 så set börjar bli några år nu! Men så kul även om vi inte ses så ofta så känna det alltid som igår.

Lördagskvällen bjöd på ett ordentligt markarbetespass med många bommar i alla dess formen i trav och galopp. Bullen kändes väldigt fin och Magnus tyckte att han såg finare ut än någonsin så det var ju väldigt kul att höra!

Egentligen inte så mycket att klaga på, jag red lite klantigt in i serien någon gång och placerade honom lite dåligt in på galoppbommarna till höger. Men på det stora hela känns han väldigt fin och ridbar. Vi ska öva lite mer travbommar på båda hästarna hemma och få båda att stretcha ut sig lite mer. Liten fick ju även hon bekänna färg på travbommar på förmiddagen och ja… Jag behöver träna! Bullen gör dom väldigt bra men allt kan bli bättre!

Söndagen bjöd sen på inomhus terräng för båda hästarna och ja vad ska man säga? Enklaste sammanfattningen är väl att säga – Fy fasen vad fina hästar jag har! Bullen gick ut och lekte runt allt jag bad honom om. Jag lite ringrostig så red med lite olika stora galoppsprång en stund men det rättade till sig när vi sed hoppade banan.

Jag tänkte att Liten kanske skulle vara lite matt efter två riktigt bra dagar för Lasse men ville ändå att hon skulle få åka med nu när det ändå fanns hinder inne och en Magnus som tittade på. Man kan säga som så att två dagars träning inte satt det minsta av spår utan hon är verkligen finare än någonsin och vill absolut inte vara sämre än sin storebror! Förutom att hon tycker att tre är en distans som passar på dom flesta av avstånd så ger ju denna häst helt magisk känsla och det är så himla lätt att rida på hinder för dom bara kommer till en!

Hästarna har verkligen varit så himla fina i helgen och jag är så himla nöjd och oerhört taggad inför säsongen.

Tusen tack alla som i helgen har hjälpt till att fota och filma hästarna, kan inte riktigt få nog av att titta på hur fina dom är ❤  Ebba, Sara, Beata, Josse, Elins hästskötare, Annas hästskötare, Ulla och Sarah

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s