Pigg hoppehäst

Ni förstår ju själva när det både står hinder i ridhuset och det dessutom är två andra som rider i det. Helt perfekt för show säger Liten!

Hon var dessutom helt elektrisk inne i stallet när jag sadlade så då har man ju fått en fingervisning om vad som komma skall ….

Men efter att hon hade satt rekord i hur många antal travsteg man kan ta på en minut och därefter hur många bocksprång man kan få in på en långsida så rastade jag henne lite över hindren.

Hoppade först fram på två långa diagonaler i en åtta på ett räcke och en oxer. Bara fokus på att inte plocka bort galoppen och hålla rytmen. Tappade konceptet någon gång och lät henne gå stort men annars inga konstigheter.

Avslutade hela passet med att ta ett varv runt den lilla banan vilket hon gjorde sådär lätt som bara hon kan göra det.

Tycker att jag red bra hinder 1 – 4b. Red av lite stort på 5 och då tycker jag att jag kanske tappade koncept och linje de tre sista sprången.

Verkligen ingen katastrof men när jag rider henne på en sån liten skolbana borde jag kunna rida ett uns bättre hela vägen och ha kvar isen i magen.

Bara att träna vidare för att bli ännu bättre.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s