Härliga helg!

Alltså vilken helg vi har haft! Närmare 10 plusgrader, solen har tittat fram lite och vårkänslorna varit påtagliga!

Har förlagt den mesta av min tid i stallet såklart med att pyssla och rida. Väldigt skönt.

I lördags morse skuttade jag ju Cindy som ni vet och efter det fixade jag lite i stallet för att sedan åka hem och äta lite lunch innan kvällen sedan spenderades med uteritt av en galet pigg Gamlis ❤️ det här med att det ska vara harmoniskt och mysigt gäller väl sådär när man är ute med honom …. det är snarare att man sitter på spänn och undrar när och om han ska skjuta av och köra en serie luftsprång och hur lång tid det kommer ta innan man får stopp … men vad gör det? Att han är pigg och glad kan inte göra själen lyckligare ❤️

Liten och Gullis trimmades sedan i ridhuset med massvis av små volter och tempoväxlingar. Red 8 m volter i trav och galopp där jag ökade på volterna för att öva på att ”komma igenom” en sväng. Hästarna blir dessutom väldigt lösgjorda så två flugor i en smäll kan man känna med bra övning för oss alla.

Super nöjd med båda hästarna som känns väldigt bra, mjuka och lydiga.

Söndagen spenderades sedan med GP hoppning för Cindy som verkligen var en stjärna! Vilan verkar verkligen ha gjort gott och det känns verkligen som att hon utvecklas otroligt fint!

Började med att skritta fram henne för hand och skritthoppa alla läskiga hinder så som vattenmattor, grindar och skärmar.

Jag tycker verkligen att det här är ett bra och förtroendebyggande sätt att träna henne. Jag har övat väldigt mycket på detta och som sagt jag tycker att jag får en väldigt mycket mer avspänd häst av det och att hon sedan när jag hoppar upp förstår uppgiften direkt.

Hoppade sedan fram på hinder nr 1 och 5 innan vi tog oss an banan. Som vi red två varv och jag är otroligt nöjd med henne.

Vattenmattor är fortfarande lite konstigt men hon är mottaglig och man kan driva henne hela vägen fram till avsprånget.

Som sagt kunde inte vara nöjdare med henne än jag var igår! Stor guldstjärna!

img_8607img_8623img_8608

Liten fick sig sen en tur på utebanan, även om den är lite blöt och kladdig så man måste spola ben och skydd efter så är det så värt det! Härliga vår! Hon är ju superpigg och elektrisk, ännu mer nu r hon fäller dessutom. Men hon känns i super form och fick avsluta passet med att busa några gånger upp och ner för banken vilket hon mer än uppskattade!

Skönt att hon längtar lika mycket till vår säsongsstart som jag!

Grabbarna reds sen på kvällen av Anndao och hade sköts sig fint! Jag själv unnade mig en pw med viktvästen som dessutom fick oväntat sällskap av Flippmo och därefter somnade jag gott på soffan typ 21:30.

Denna vecka är pressvecka på jobbet så det var skönt att vakna utvilad av mig själv 6:10 imorse. Så nu kör vi!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s