Och så har en vecka gått.

Ibland bara rinner tiden iväg och man hinner inte riktigt med. Men det har varit en härlig vecka med fint väder och pigga och glada hästar som har fått gå ute hela veckan.

Vi har konditions tränat på galoppbanan, ridit ut i skogen, trimmat på utebanan och ridit en gammal favorit i markarbete.

Tränade på växelspaken men olika avstånd mellan bommarna. Det var verkligen så himla länge sen! Så galet ringrostigt och man inser att det här får man ju verkligen inte slarva med!

Så jag hade 7,5m , 5,5m och 4,5m mellan bommarna för att komma in i en stor galopp och sedan mjukt komprimera den.

Verkligen så enkel övning att lägga fram och så galet svår att rida. Helt perfekt att nöta på.

Liten var lite stark och het i början men blev väldigt loss och fin sen! Och även till och med rätt lydig även om det kan bli ännu bättre kvalité igenom alla galoppsprången.

Gullis var grymt stark och hängde sig på lite väl mycket. Han har gillat att komma ut och busa och bocka i flera dagar men det märks i markjobbet att han blivit lite väl busig och stor och stark.

Han kom tillbaka fint absolut men han behöver öva lite mer för att vara i toppform. Det är den svåraste kombon med honom just att både konditionsträna och trimma för han blir rätt lite väl stark för mig när man låtit honom galoppera på lite i några dagar.

Cindy var super duktig, hon fick dock en lite lättare uppgift med 3,5m mellan alla bommarna. Men både det och travbommarna gjorde hon enligt skolboken så hon får en stor guldstjärna!

Man märker på hästarna att dom inte riktigt är vana med värmen och blir lite mer påverkade än tidigare men skönt att vädret hållit i sig i flera dagar nu så man har fått öva på det!

Super härlig lördag med andra ord med strålande sol, piké, fina hästar och härligt jobb!

Idag är planen att hoppa lite vilket jag känner mig galet laddad för även om man gärna hade ridit ute även idag när solen strålar men jag måste passa på att hoppa den nya banan som är uppställd innan den ändras. Lyxen med att ha öppen bana! Det är verkligen helt perfekt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s