Underbara ledighet

Vilka härliga lediga dagar det har varit även om födelsedagen envisades med regn. Men fyra härliga dagar av lugn och fina hästar.

Hästarna har som sagt kämpat på fint och känns väldigt fina att rida, det har blivit en hel del dressyrtrim både inne och ute de senaste dagarna när några av höjdpunkterna är Cindys förvända galopp bland annat. Två sammanhängande var åt varje håll som inleddes med galopp över ridbanan mellan hinder och sedan in i förvänd. Stor tumme upp, det gör nästan att jag har förträngt att hon tvångade dagen efter när jag satt upp 😉

Bullens ben ser mycket bättre ut så han har fått hoppa öppen bana en dag och gjorde det på ett väldigt fint sätt och han känns väldigt fin att rida. Sista varvet på banan tyckte jag även att jag kunde hålla igång galoppen bra utan att han blev för stark för mig som annars lätt kan bli ett litet problem för oss.

Han har även känts väldigt fin i markjobbet och både han och Liten har fått jobba mycket på skolor och ändra riktning och vara kvar i ramen och gjort det på ett bra sätt.

Liten har även hunnit med en vatten och gravträning som hon gjorde väldigt bra måste jag ändå säga efter att inte ha sett vatten sen i höstas. Lite tittig på gravarna fortfarande men är hela tiden ridbar. Jag är väldigt noga med att skritthoppa alla gravar, stora som små. Tror inte alls på att lösa problemet med fart då får hon hellre titta en gång extra på träning och bygga självförtroende så att hon faktiskt kliver av från skritt på lång tygel. Samma sak gäller kanter ner i vatten.

Bara vattenkomplexen kom med på film denna gång men jag tycker som sagt att hon sköter sig alldeles strålade! Och det känns som att hon verkligen har övervintrat väl. Och den här säsongen ska verkligen bli spännande!

Cindy har även hon skött sig väldigt fint, lite spänd någon dag och laddad men annars väldigt duktig! Förutom att hon klädde av sig en framsko… Det var kanske lite mindre begåvat.

Men då ridbanan har så bra underlag så passade vi på att ägna oss åt lite gravträning istället om nu skon ändå var av. Lite konstigt sa hon men sen tyckte hon att det var mer än kul och hon verkade väldigt nöjd med sig själv!

Tänk förr när det inte gick att springa med henne för hand, hon tittade på en som om man var dum i huvudet när man började spring. Idag får jag typ akta mig för hon blir så busig och bockar när jag börjar springa. Hon har verkligen förstått innebörden av bus för hand!

Jag har även hunnit med att bli lerig efter att Liten rivstartade ut i hagen en dag, jag har hunnit med att bli ett år äldre och jag har ätit en magiskt god valborgsmiddag. Städat i sadelkammaren och tvättat några leriga täcken. Så helt klart 4 härliga och välbehövliga dagar.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s