Solen skiner i Kisa

Vilken söndag vi hade! Tävlingssäsongen kickade igång i ett otroligt soligt Kisa, inga resultat att skryta med alls faktiskt men skönt att vara igång.

Hästarna fick dagen till ära fin åka i Kristinas lastbil, tur att det finns räddare i nöden när mamma, pappa och svarta faran är på landet. ❤️

Först ut var Liten som började sin framridning lite väl på hugget för att sedan bli väldigt fin, nästan på gränsen till ”tråkig” men tänkte att det var bättre än för exalterad. Och tur var väl det … för i samband med min startsignal så passade dieselloket på att passera och därmed även skjuta av två rejäla tutor. Man kan säga att det tråkiga tog slut där och lite mer jaktstarten gick. Så blyga 65%. Egentligen ett rätt fint protokoll med idel 7:or men även två 4:or när Liten valde den mest naturliga gångarten av dom alla, det vill säga galopp. Synd bara att det stod skritt resp. trav i protokollet …

Hoppningen bjöd hon sen på en väldigt fin och felfri runda. Det skulle hon ju göra baklänges med en apa på ryggen enligt teorin men det är ju inte alltid säkert att den stämmer överens med verkligheten. Speciellt inte efter torsdagens markkänning och otroligt spända pass men nu var hon sig själv igen och allt kändes plättlätt.

Dryga 1,5 timme senare var det sedan dags för Anndao och Gullis att göra debut på tävlingsbanan tillsammans.

Efter en fin framridning så blev dom nog lite nervösa inne på banan så formen blev lite lång någon gång och en liten miss i halten men på det stora hela ett väldigt stabilt program på 63,75%

Detta följde dom upp med en faktiskt fin banhoppning även om resultatet kanske säger annat. Dom fick ner tvåan, kändes som att Anndao blev lite snabb och Gullis hann inte riktigt med. Hade sagt åt henne att ha ganska mycket ben på hinder 6 då det var två skärmar och tro det eller ej men Gullis är en väldigt tittig häst. Så jag tror att fokuset låg lite väl mycket på hinder 6 så då blev det en lite slarvig ridning på 5:an och det blev ett stopp. Men dom avslutade banan jätte bra och Gullis såg jätte fin ut!

Tiden var dock väldigt snålt mätt, vissa hade tidsfel trots 0 fel på hinder, så tiden rasslade ju iväg så det blev 8+16 fel tyvärr på en egentligen fin runda.

På eftermiddagen väntade sedan en stekhet terräng och det kändes lite att hästarna inte riktigt är vana att cantra på i sån värme.

Liten var het och låg på lite i början av banan men hoppade väldigt självsäkert och låg på klockan.

Sen gör jag min klassiska Anna Fors. Grav i nedförsbacke. Hur J Ä V L A svårt ska det vara att bara räta på sig? Nej nej på mage på väg ner mot graven och Liten tog ett steg åt sidan och vek ut huvudet utanför flaggen… jag vek in huvudet och hon hoppade ju direkt men dom valde att döma det som stopp vilket jag kan förstå så 20 straff var ett faktum. Väldigt dyrt att ligga på mage … och med 8 sekunder under tiden blev det en 12:e plats istället för en 4:e placering. Ja som sagt mer än onödigt och jag hoppas att det där var min lärdom för säsongen.

Anndao och Gullis bjöd på en strålande terräng och Gullis hoppade stora fina språng hela vägen runt. Men bara för att göra det lite för spännande med 3 hinder kvar och banans enda kombination så kom Gullis upp lite stort för ett upphopp och Anndao bestämde sig nog inte riktigt för att komma ut på smalhindret och glömde benen. Så tyvärr ett stopp och dessutom det absolut närmsta man kan vara på att ramla av hahaha

Jag står typ 5 m i från och skriker räta på dig medan Gullis är livrädd för att Anndao har tappat balansen och dessutom hänger hon som en apa under halsen.

Men på något helt under lyckas hon utan att sätta en fot i marken att dra sig upp och sedan avslutade dom bana lika fint som dom hade börjat den.

Men den här lilla ap konsten tog ju som sagt ganska lång tid så med 20 straff och över en minut över tiden så ser ju resultatet katastrof ut. Men verkligheten var faktiskt inte alls så hemsk. Utan den var faktiskt en riktigt fin tävling.

Så vi hade en super mysig dag i strålande sol med fina hästar, härligt sällskap, grill och en väl anordnad tävling och jag hoppas nu att min ringrostighet har försvunnit och på lördag är det dags igen vilket ska bli hur kul som helst!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s