Hopp och skutt.

Igår var det dags för Gullis att hoppa öppen bana med mig i sadeln igen och denna gång utomhus och genrep inför helgens kommande tävling. Jag har ju inte hoppat honom utomhus typ utan Anndao fick ju öva inför hennes tävling förra helgen så sist jag och Gullis hoppade öppen bana så var det inne.

Har dessutom fått låna ett PeeWee bett så det blev debut på det och min första känsla är bra! Jag hoppade dock banan tre gånger och hoppade fram ganska mycket för att hoppa in mig ordentligt på det och känna efter.

Då det hade varit träning och en del hinder var flyttade från ursprungsbanan så fick vi med lite kreativt tänkande ihop en ny bana som kanske inte var helt lätt men vad gör väl det? Tycker ändå att jag fick till ett ganska bra flyt även om jag inte riktigt hoppade klart muren innan jag var på väg mot nästa hinder. Men nyttig övning för mig! Rid alltid klart och rid sen vidare.

Hade lyxen att få hjälp av både Annie och Anndao, så skönt att kunna analyser lite emellan rundorna, få hjälp att höja och sänka och dessutom få allt på film. Tänk om folk hade hälften så bra vänner som jag har!

Härlig och varm kväll helt enkelt och jag är som sagt rätt nöjd med Gullis jobb och jag känner mig laddad inför helgen!

Anndao var även snäll och red Cindy som även hon tog vara på ”hopp & skutt” och testade Anndaos balans lite genom att köra en liten tvångkonst. Det var lite väl mycket med två ponnyer som galopperade och hoppade samtidigt som gräset klippets av gräsklipparen. All träning är bra miljöträning som man säger.

Liten fick jogga igång igen efter en dag med skritt och sedan en dag med vila. Hon var lite ormig en stund och ålade sig runt men på slutet kändes hon fin och ridbar så ikväll blir det mer ordentligt trim för henne innan jag styr ut till Mona och DanBanan för att drilla dom.

Gullis trimmade 45 min i morse och han känns fortsatt fin, kröp ner lite i formen först och ville gärna backa i halterna men på slutet kom han både upp i formen och stod still i halterna. Men dom är verkligen vår akilleshäl när det kommer dressyren. Och jag tycker verkligen att dom är svåra att träna! Men det är bara att nöta på för att bli ännu bättre, det är ju faktiskt inte svårare än så.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s