Black Beauty

Oj vad hon utvecklas den där vackra svarta 🖤 även om jag tagit det väldigt lugn och försiktigt så går hon verkligen bara från klarhet till klarhet hela tiden!

I fredags stod trav och galoppbommar på schemat. Tre upphöjda i trav sen samma uppsättning som i tisdags men bommar på marken och utomhus. Men 4 bommar med 4 galoppsprång mellan varje.

Super duktig och svettigt värre. Gjorde många avbrott och fattningar för att det ska komma lite mer på plats. Där är hon fortfarande lite för valpig. Galoppen i sig är ju fin och stadig och hon kan som sagt vända över i förvänd och dyl. Men vi måste bli bättre på att just snyggt komma in i galoppen.

Lördagsmorgonen ägnades sedan åt öppen bana GP! 8 hinder, 9 språng. 7 av dom med tittiga saker i!

Men som hon gjorde det! Värmde upp likt fredagen med trav och galoppbommar och hoppade sedan fram på ett räcke åt båda håll vilket hon gjorde super direkt.

Hon är alltså galet tittig precis när man börjar så väl hoppa henne som rida över bommar. Det är därför hon går trav och galoppbommar nästan varje pass.

Men som sagt hoppade fram som en stjärna så slängde på en bakbom så det blev en oxer och även då hoppade hon som om hon inte gjort något annat.

Så då bestämde jag mig för att sedan ta banan och hon gjorde det om än vingligt så bra! Tog nästan alla hinder i fart, hennes paradnummer är annars en konstpaus precis innan och samla kraft för att sedan hoppa utan fart. Hon har verkligen gått i skolan ”fart löser inga problem”

Men super duktig hela varvet runt så hon fick sen en liten paus för att göra om det igen och då ännu bättre på samma höjd.

Avslutade sedan med att höja allt och nu börjar det ju se ut som riktiga hinder. Så vi satte höjdhoppningsrekord och hon var så duktig!

Jag red in i fel galopp på linjen två – tre så det blev lite för svårt, lite för nära och två bommar föll men hon gjorde det ändå så bra! Det var ju dessutom varv nr 3 på banan så musten började gå ur lite.

Men som sagt så himla nöjd med henne! 🖤 så på måndag ska hon faktiskt få gå sin första dressyrträning vilket ska bli jätte spännande! Jag tycker ju att hon är jätte fin men jag är ju inte helt opartiskt 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s