Första turnén

I helgen som var var det dags för min och Cindys första turné tillsammans, åka bort själva, eller ja Mattias var ju med som lysande sällskap, fotograf och groom, sova borta för första gången och hoppa terräng utomhus för första gången tillsammans. Vi har ju hoppat inne en gång tidigare för Bosse i vintras men nu var det äntligen dags att få hoppa ute!

Förutom den lilla incidenten med min fot så har hon skött sig helt strålande! Vi började på lördagen med att longera och busa på terrängbanan. Jag tyckte att det kunde vara bra för henne att få acklimatisera sig lite och pedagogiskt att ”leka” med terränghindren.

IMG_8683_previewIMG_8711_previewIMG_8757_previewIMG_8772_preview

Cindy är ju väldigt trygg med människor, hon går gärna nära, hon följer gärna efter. Hon är ju till och med så knäpp att när jag gick med henne en dag i ridhuset och rullade en bom framför mig så jag gick lite som ”spansk skritt” så gör ju hon också det. Så vi har kommit varandra väldigt nära. Vilket såklart är super mysigt även om hon då olyckligtvis landade på mig i söndags när hon blev biten men det var ju verkligen inte med brått mod.

Så jag tycker att det funkar riktigt bra att just träna henne i lina och grimma, det känns som att hon blir väldigt trygg och säker i det hon gör. Och det visade sig ju även på söndagen när hon lätt och enkelt tar sig över alla uppgifter hon ställs inför på första försöket.

IMG_8781_previewIMG_8814_previewIMG_8846_preview

Och frågar ni mig så tycker jag att hon ser väldigt nöjd ut med livet ❤

IMG_8856_previewIMG_8863_previewIMG_8875_previewIMG_8962_previewIMG_9013_preview

På söndagen sedan väntade uppsutten träning där vi fokuserade mycket på att hon ska vilja ta för sig lite mer och vilja växla upp efter hinderna. Få henne att bli lite het och vilja själv. Vilket hon efter några repetitioner gjorde lysande, även om man såklart vill ha fler växlar och större register sen.

IMG_9087_previewIMG_9137_previewIMG_9143_previewIMG_9177_preview

Vi höll oss till enkla små hinder som trappa, bank, stockar, diken, vatten och en liten låda. Lådan var nog den som var läskigast så där kunde jag nog en gång se hela Nilslund från ovan 😉 Men på det stora hela gjorde hon ett ganska bra och avspänt intryck. Nilslund är ju verkligen typ den bästa bana jag vet att träna hästarna på för det finns verkligen allt från smått till stort och man kan hela tiden variera nivån så att det är lagom svårt för hästarna.

IMG_9253_previewIMG_9257_previewIMG_9267_previewIMG_9274_preview

Vi har haft en så himla så himla mysig helg som även inkluderade 30 års fest för Micke och sol och bad på Fiskeboda Camping. Längtar redan tillbaka och till att vi kan träna igen! Planen är egentligen att jag och alla hästarna ska dit över midsommar, det är bara en del administration att lösa först men går allt i lås så kan det inte bli annat än perfekt! Och så roligt! Är ju verkligen så himla sugen på att starta Cindy snart (det är en bit kvar) men hon är ju så himla fin så det ska bli så roligt att få visa upp henne!

IMG_9306_previewIMG_9313_previewIMG_9339_previewIMG_9345_previewIMG_9427_previewIMG_9485_preview

Min magiska svarta lilla ponny ❤ 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s