Pelle-träning

I måndags kom Pelle till oss och vi passade på att trimma tre av hästarna. Jag fick äran att rida Gullis med Anndao red brudarna. Förra träningen gjorde vi ju tvärt om, Anndao red Gullis och jag red brudarna.

Anndao fick vara först ut och började med Liten. Jag kom in på slutet i ridhuset men då såg det väldigt bra ut och dom kämpade på fint. Man tror ju inte det men när man kommer åt Liten så kan hon bli lite lat och där måste Anndao öva på att bli lite mer bestämd och komma till skott. Om hon tex, övar på skritt galopp övergångar att det verkligen blir skritt eller verkligen blir galopp.

Men som sagt dom var super duktiga så det var jätte kul att se!

IMG_0022_previewIMG_0030_previewIMG_0034_preview

Jag värmde Gullis i pessoaselen innan mitt pass då vi bara har en dressyrsadel och sen är det nog bra att mjukstarta lite med foten också kanske.

IMG_0008_preview

Som ni ser får jag nöja mig med Superga och shortchaps just nu. Men det funkar ju det med, än mer när man inte kan rida med stigbyglar.

IMG_0041_previewIMG_0049_preview

Red som sagt hela passet utan stigbyglar men var gör väl det? Nyttigt att även rida lektion utan. Tycker att Gullis kom ihop fin och kändes bra, lite slow i bytena från vänster till höger så dom nötte vi lite på. Jobbade mycket på att jag skulle kunna rida i den stora traven utan att han gör sig lång på utsidan och faller ifrån mig lite.

Red några skolor och ändrade riktning, in i skänkelvikning, byta riktning i sluta och sedan byta riktning igen och ut i öppna. Väldigt nyttig övning som jag helt klart ska slita lite mer på! Han gör övergångarna ganska bra men sen vill man ju ha honom ännu lite mer uttrycksfull och bärig.

IMG_0066_previewIMG_0071_previewIMG_0132_preview

Anndao avslutade sedan med att få premiärträna på Cindy, vilket hon gjorde lysande bra! Cindy såg väldigt fin ut emellanåt och dom var så duktiga. Dom fortsatte och övade lite på det som vi gjorde sist med att introducera skänkelvikningar, många övergångar och galoppfattningar.

Nyttig träning för dom båda helt klart, då det blir väldigt tydligt för Anndao om hon tappar sitsen för då förstår Cindy inte alls vad hon ska göra. Så Anndao måste verkligen öva på att komma bak med axlarna, ner i sadeln och bli tydlig i sin ridning.

Super kul måndagskväll helt klart och det ska bli jätte kul att träna vidare till nästa träningstillfälle som den här gången blir om tre veckor eftersom jag och hästarna åker en sväng på kollo och tränar terräng först.

IMG_0192_previewIMG_0221_preview

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s