Linda Heed

Anndao passade på att träna för Linda Heed i tisdags på Liten. Jag hann inte se framridningen men kom lagom till att dom började hoppa. Det var ju Linda som inspirerade till markarbetet på Gullis och Cindy så dom hade alltså en hel del studsar som dom sedan kopplade ihop med olika enkelhinder och hoppade olika varianter av banor.

Dom började med lite lydnad med galopp – halt, sedan studsen – halt och till slut studsen – halt – fram och ett litet räcke och sedan åt andra hållet med räcket in. Och sedan byttes halten mot en halvhalt.

IMG_0229_previewIMG_0236_preview

Dom hoppade ganska många varianter med studsen och korta anridning för att få hästarna lydiga, smidiga och framme för skänkeln. Anndao fick bort galoppen lite för mycket så hon hamnade lite i stora lägen hela tiden och Liten hoppade av lite för stort. Så hon fick öva mycket på att hålla ut galoppen på transportsträckorna för att sedan spänna bågen när hon kom fram till hindret för att få mer kraft uppåt än framåt.

IMG_0240_previewIMG_0246_previewIMG_0247_preview

Dom avslutade träningen som sagt med några olika varianter av banor och jag tycket att Anndao gjorde sin premiär hoppträning på Liten på ett föredömligt sätt. Så mycket har hon inte hoppat henne innan och nu för dessutom en ny tränare.

Och för mig är det alltid nyttigt både att stå på backen och lyssna på Linda så som att se min häst från marken med någon annan på ryggen.

En härlig, solig tisdagskväll i solen helt enkelt som gav så mycket mersmak att jag själv sen tjuvövade på samma övningar.

IMG_0265_previewIMG_0272_previewIMG_0308_previewIMG_0320_previewIMG_0344_previewIMG_0356_preview

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s