Ut på tur. Aldrig sur.

I helgen passade jag på att trappa upp rejält så från att ha ridit max en häst per dag och knappt det så red jag fyra i lördags och två igår. Och på dom sex turerna har jag hunnit med att hoppa/markjobba två gånger och ridit ut 4 ggr.

Gullis och Cindy fick hoppa studsen, trava bommar och sedan även hoppa ett enkelhinder. Gullis på en typ av åtta, Cindy lite lättare och på volt. Gullis gick även mycket tempoväxlingar i galopp och kändes väldigt lydig.

Liten och jag red sen ut med Annie och Quax, härlig tur och på nya vägar för oss. Det är verkligen helt klart dumt att klaga med en utsikt som denna, grusvägar och galoppbackar. Hästarna levde life och det kändes som att dom verkligen uppskattade att få komma ut. Quax bjöd på skolor ovan mark och Liten tog knappt ett enda skrittsteg. Vi får helt klart rida ut och galoppera igen när hästarna kommer hem från sitt sommarkollo.

Japp för hästarna är ju nu på Nilslund faktiskt medan jag är kvar i stan två dagar innan vi kör igång med en period av intensiv terrängträning. Synd vara att väderprognosen säger regn i flera dagar, även om det är välbehövligt så är det ju så tråkigt…

Elmer har fått komma ut och trava på grusvägarna och han är mer än pigg, han tycker att det är fjantigt att komma igång efter vinterns skada i kronranden men vi runt omkring tycker att det är en bra idé helt klart. Tyvärr har ju skadan tagit ganska hårt på honom så åldern har tagit ut sin rätt lite men jag hoppas verkligen att en lång igångsättning ska göra honom gott. Även han är med på kollot såklart och ska få trava lite i vattenhindret och mysa på terrängbanan så det hoppas jag att han ska uppskatta ❤

Cindy fick efter markjobbet komma ut på vägarna igår och galoppera, lite konstigt sa hon då det faktiskt var första gången som jag red ut själv på henne. Men vi galopptränade i backen och när vi kom till vända nr 3 uppför så hade vi fått upp farten riktigt bra.

Hon verkade väldigt nöjd med att få komma ut och frustade ur fint sen. Och jag passade på att göra lite hemläxa, för nästa gång jag rider henne så kommer jag ju ha Mathias vakande öga på oss så då är det ju bra om vi övat något, även om foten har ställt till det lite på just läxfronten så hann jag ju iallafall med ett pass i en högre växel.

img_0796

Har btw en ny grooming vagn. sjukt smidig om ni frågar mig, har kollat på den länge, Sofia har haft en i alla år och nu slog jag till när den har kommit i blått. Väldigt skönt att få med sig allt ut på en gång så som hovolja, smöjmedel, salvor etc. Jag vill inte ha allt i groomingväskan, dels för att det inte får plats och dels för att alla salvor och smörjor lätt blir kladdiga och kladdiga saker i en väska är så sjukt dålig kombo.

Och nu när det är så himla torrt ute så behöver ju allt lite extra vård, så som läder, hovar och solexemda svansar. Har även kompletterat så att lilla godisburken och står där så att man aldrig glömmer Cindys obligatoriska ”sitta upp” godis.

Hett tips så här i sommarvärmen är dessutom att införskaffa er så väl glasspray som läderspray från TIB. Helt klart en favorit, svansarna blir så mjuka och lädret så rent. Och sprayen är verkligen så smidig, snabbt och enkelt.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s