Baklänges rapportering!

Så galet länge sen och någonstans måste man börja så jag börjar lite baklänges och tar gårdagen först.

Igår var det nämligen Pelle-träning för Gullis, Liten och Cindy. Och Gullis var först ut av trion.

Han fick kämpa på med något som är lite genomgående för honom nämligen att ha igång motorn bak. Han ska sitta ihop i en häst, jobba genom ryggen och motorn ska aldrig stanna.

Blev väldigt tydligt när jag kom åt honom och jag höll galoppen stor och ute så föll han ifrån mig i bytena och blev lång och platt. Satte jag då ihop galoppen så bröt han av till skritt. Så det var helt klart ett ganska tydligt kvitto på att bakbenen inte trummar på av sig själv så det fick vi jobba mycket på. Det är ju något som behövs alltid – oavsett om jag ska hoppa eller rida dressyr.

img_0720

Liten gick sen med Anndao på ryggen och gårdagens pass var nog ganska svårt. Liten var rejält på hugget och det i kombination med att gräset utanför ridhuset trimmades med grästrimmer gjorde det inte lättare.

Så dom fick slita på ordentligt och Anndao fick jobba väldigt mycket med sin sits och komma tillbaka med axlarna och inte krypa ihop framåt. Än mindre när Liten blir het och flaxar runt lite.

Men det är under dom här lite jobbigare passen man ska tänka på John Hickeys kloka ord – Man ska träna under dom värsta av förutsättningar för att ligga före sina konkurrenter.

Inte kanske att en grästrimmer är den värsta av förutsättningar men den skapar en hel del extra tryck som man måste lära sig att reglera.

Sist ut var Cindy som fick mycket beröm för sin utveckling och Pelle tyckte att hon såg väldigt ridbar ut!

Hon fick fortsätta jobbet med skänkelvikningar vilket är svårt men hon försöker verkligen även om det nog ibland är lite kortslutning i hjärnan hur hon ska göra.

Galoppfattningarna är fortfarande lite svåra och hon vill gärna ta lite sats för att komma in i galoppen men vi fick väldigt bra hjälp med dom och fattade ur små 10 m volter och det gav väldigt bra resultat.

Lyfte även upp näsan lite så hon fick känna på att gå lite mer i ”tävlingsform”. Väldigt duktig och skötte sig utmärkt! Så kul att det händer så mycket med henne hela tiden. Hon ska snart få lite microvila och smälta lite innan vi nog ska våga oss på att tävla lite! 🙂

img_0299

Och nej jag bytte inte kläder mellan hästarna utan jag bjöd två gamla bilder.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s