En högre växel

– Det går jätte mycket fortare än vad du brukar rida! Det var Anndaos kommentar igår när hon hjälpte mig att hoppa på Gullis. Så det kändes ju bra att jag börjar kunna rida i den större växeln och att det faktiskt syns också.

Var helt enkelt hoppning för Gullis igår, jag har ju fått i hemläxa att hoppa två dagar i veckan så det är bara att lyda order. Och sen även att sluta backa runt så nu jäklar övar vi på att galoppera.

Övade ren banhoppning igår och hade en bana på 14 hinder och 15 språng. Hade med både bank och vatten och red även upp och ner för den lilla backen på ridbanan samt pulvermangraven för att öva på att kunna hålla galoppen ute även om det går lite nerför eller uppför. Framförallt när det går nerför är det ju lätt att bromsa lite för mycket. Eller iallafall för mig.

Gullis kändes väldigt bra, lite ovan och något stressad kanske första varvet men jag red konsekvent framåt igår och då försvann också det stressade momentet och han började ta för sig just framåt och både täcka mark och ta av i så väl stora som trånga lägen och han var framför min skänkel utan att ha panik.

Man tror ju kanske inte riktigt det om Gullis men han är ju sjukt känslig så det är inte helt lätt att få tryck utan att han blir lite introvert och stressad men jag har verkligen försökt nu i två veckors tid att verkligen vara konsekvent med ridningen framåt alla dagar i veckan. Och tro det eller ej men övning ger faktiskt både färdighet och resultat.

Så härlig solig kväll igår med bra träning och bästa sällskapet. Men nu åker Anndao till Spanien så jag kommer sakna henne så mycket! Så vi ses inte på två veckor … så lång tid!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s