Sjukstuga.

Såklart att man skulle drabbas av en sommarförkylning … så värdelöst än mer när båda mamma och Anndao är bort. Då finns ingen tid för vila …

Men igår jobbade jag hästarna från marken, Liten och Gullis i pessoaselen medan Cindy och Elmer skrittade lite över timmen på maskin.

Gullis fick jobba på med samma lika tänk som i ridningen och jobba på i stora steg, han var riktigt fin emellanåt och däremellan tyckte han att det var lite jobbigt så då avgick han i sidled med mig springande bakom … jag som hade för avsikt att enbart stå still.

Liten var väldigt lugn och sansade och jobbade på fint så där gick min plan bättre att bara kunna stå hyfsat still och inte ha så stor fysisk ansträngning så det var skönt.

Idag har jag däremot om än långsamt rastat alla fyra hästarna där Elmer var först ut med en tur i skogen. Blev en tur i alla gångarter på hårda grusvägar i lätt duggregn. Skönt med lite regn som lättar upp luften!

Därefter mockade jag en box som lite återhämtning innan det var dags för Cindy och hon fick öva på fattningar i pessoaselen.

Hon var riktigt bra i den idag och så pass lydig att hon fortsatte att löslongeras och gjorde en fin halt när jag ptroade efter att linan spännande nog valde att lossna.

Gjorde som sagt många fattningar och dom blir bara bättre och bättre och springet in i galoppen var nästan helt borta idag.

Mockade sedan två boxar innan jag tog mig upp på Liten där tempoväxlingar i galopp stod på schemat. Och detta måste vi öva mycket på! Märks tydligt att hon blir lite svag i upptagningarna och framförallt i vänster galopp vill hon byta till höger.

Så där ökade jag rakt ut och minskade sedan genom att gå in på en volt för att hjälpa henne att bibehålla galoppen. Nöjd med hennes arbete även om jag fick göra halt någon gång när tåget hade avgått men på det stora hela blev det ett jätte bra pass.

Avslutade med att mocka sista boxen innan det var dags för Gullis att komma ut på ett kortare pass, både för min ork och för att han har jobbat på väldigt fint nu. Stämde bara av att gas och broms fungerade, att jag kunde komma igång i galoppen direkt efter fattningen men utan att falla isär och bli lång.

Är väldigt nöjd med honom idag och han kändes väldigt mjuk och reglerbar. Helt klart dagens guldstjärna!

Bjuder här på filmen från torsdagens hoppning. Hoppas även ni ser att jag kämpat med att få ut galoppen och inte sitter och backar runt.

Nu hoppas jag bara på att bli frisk fortare än kvickt för det stor roliga saker på schemat. Blir en tidig kväll ikväll och sovmorgon imorgon så hoppas jag att det gör susen!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s