Markarbete

Hästarna har jobbat en hel del med bommar nu ett tag, både uppsuttet och i lina. Övat på jämna galoppsprång och olika många galoppsprång på samma avstånd.

Uppsuttet har hästarna gått två bommar rakt fram på 17 m där jag har ridit allt från 3 galoppsprång upp till 7 galoppsprång. Liten som är lite starkare och mer utbildad har gått varannan gång 3 och varannan gång 7. Någon gång blev det 6 och då har man ridit för dåligt och får gör om 😉

Cindy som är lite grönare har fått gå 2*5 språng, 2*4 språng och sedan 2*3 språng och sen om igen. Så på henne växlar jag lite mindre och i mindre steg än vad jag gör på en mer rutinerad häst.

På lina har hästarna jobbat över tre travbommar där den i mitten har varit unset ovan mark. Och i galoppen har dom sedan gått på en lite upphöjd bom (en av dom gröna ovan ⇑) där dom har fått öva på jämna antal galoppsprång och varvat mellan 12, 13 och 14 galoppsprång på en lika stor volt. Och då har dom fått ligga ca 4 varv på varjee antal så att man faktiskt vet att man håller samma tempo och steglängd hela tiden.

Nyttiga och bra övningar tycker jag där man får en bra känsla av hur stor galopp man rider i och att man faktiskt inte bara råkar rida lite fram eller lite tillbaka. Man kan ju tycka att det inte är så stor skillnad på om man red 12 eller 13 språng på volten. Men om man hela tiden växlar så är det ju faktiskt ett bevis på att man inte kan hålla en och samma tempo och rytm. Denna övning brukar jag även göra uppsuttet och tycker är väldigt bra. På en 20 m volt brukar jag oftast växla mellan 22 och 26 språng men det går ju såklart att rida 18 och 28 också. Det är bara vårt register och fantasi som sätter gränser.

Dom här övningarna är också helt klart roliga utmaningar tillsammans med dina stallkompisar. Oavsett om ni rider hoppning eller dressyr kan ni tävla om vem som har störst register mellan två bommar på marken. Jag föredrar dock att ha dom unset upphöjda som ovan men som sagt det är absolut inget krav om man nu skulle vara lite hopprädd.

Så hur många / få galoppsprång får du in på 17 m? Hit me!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s