Kämpar på.

Då har vi hoppat första gången sen Falsterbo, jag är ju väldigt hypokondrisk med Gullis hovar så trots att vi fick på skon snabbt så ville jag ändå att han skulle få lite hoppvila och inte förknippa att det gör ont i sulorna när man hoppar. Men nu väntar tävling till helgen så då har vi övat lite.

Gjorde det väldigt enkelt med två räcken ganska nära långsidan (6 språng) som jag hoppade rakt fram när jag hoppade fram för att sedan rida en 8 med volter mot staketet. Det tycker jag är en bra övning framför allt för en sån som mig som gillar att bromsa lite. Bromsar man i dom volterna så stannar hästen så för att kunna hålla galoppen måste man ha benen om.

Avslutade sedan med att hoppa en linje med trippel in, 5 korta till räcke – räcke med 2 språng. Och grundregeln som vi alla vet räcke – räcke alltid trångt, oxer – oxer alltid långt. Bra linje tycker jag där man måste våga galoppera in för att täcka ut över bakbommen på trippeln för att sedan bara vara kall och komma tillbaka lite med sitsen och behålla kvalité i galoppen men bara korta steglängden lite. Nöjd med honom!

Även Liten har fått hoppa men då hon var på sitt sämsta mode ridmässigt eller vad man ska kalla det så fick det ett ganska snöpligt slut.

Hon är ju en diva utan dess like och tycker emellanåt att hon är den som kör skeppet. Problemet är bara när hon kör att hon inte backar av det minsta lilla vilket var det som hände i onsdags. Så när hon får ut sin gigantiska galopp och svänger så trampar hon helt enkelt av sig en framsko. Så ja ett snöpligt lite hastigt slut. Hon gjorde ju även det en gång även på Nilslund. Men vad är väl en bal på slottet!

Tråkigt såklart när det blir så och jag har verkligen övat mycket på hennes lydnad så och hon har galet fin. Men det var ett tag sen hon hoppade och då känner man att det inte riktigt är befäst ännu. Bara att kämpa vidare, för när hon väl väntar och skapar lite plats så hoppar hon ju fantastiskt.

 

Cindy har jobbat på med bommar både uppsuttet och på lina och hon sköter sig fin och kämpar på i värmen. Lite svårt att både pricka tre bommar, springa på ett böjt spår och hålla galopp samtidigt men vi kämpar på och blir bättre och bättre på det! Uppsuttet efter markkänningen gjorde hon det ju som sagt riktigt bra!

Så otroligt skönt att hästarna kan vara ute på nätterna nu och sedan få komma in på morgonen för att sova inne i ett svalt stall på dagtid, känns verkligen som att dom uppskattar det och tar mer än gärna en nap efter frukost. tror att dom ligger ner varje dag just nu faktiskt.

Rider man efter kl 8 är det verkligen redan så galet varmt så trots att jag vill skriva – don’t do this at home så blir det då och då en tur i shorts. Men skulle man ramla av så för man lova sig själv att inte gnälla när såren ska skrubbas rent…

Elmer har fått komma ut och galoppera lite på galoppbanan vilket är mer än lycka som ni förstår. Lite som ett barn på julafton.

Så en enorm hetta kämpar vi på för att bli bättre och starkare! man får bara anpassa att rid tidigt eller sent utan att rubba hästarnas rytm för mycket.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s