Gott och blandat.

En helg som har bjudit på lika mycket variation i träningen som vädret har varvat sol, blåst, regn och storm.

Fredagen blev lugn för ligan efter en vecka med bra jobb och en torsdag där alla fick röra på sig tack vare hjälp av Anndao och Freddie så då fick alla skritta lite över timmen på maskin medan jag gjorde stallet, mockade hagar, avmaskade Liten och annat pill och fix.

Så här kul tycker Cindy det är på maskin… 

Lördagen fortsatte sen med en förmiddag i stallet där mamma var kung och gjorde stall och groomade hästar medan jag kunde rida på ordentligt.

Började med att konditionsträna Elmer på galoppbanan, skrittade fram ute på asfalten och sedan fick han gå ett lite längre pass med 3 vändor trav, 4 vändor galopp och avsluta med 2 vändor trav innan vi skrittade av ute på asfalten sen igen.

Våran mini naturbana

Byggde sedan fram en linje med 5 räcken med 6,5 m emellan för att öva lite styrka. Och planen var att Cindy skulle vara först ut på denna övning men lagom till att jag kom upp i sadeln brakade ovädret loss så det blåste storm, åskade, blixtrade och regnade. Regn kan man ju överleva men blixt är ändå så tråkigt.

Så vi flyttade in i ridhuset i stället och trimmade på att fatta galopp utan mellanliggande skentrav. Väldigt svår övning tycker Cindy. Men ändå väldigt nöjd med hennes jobb även om vi hade en sejour med bucking bronco när jag klämde till med benen ordentligt en gång. Men efter det gjorde vi väldigt bra fattningar!

Efter Cindy väntade mysig fika med Annelie och mamma och bra var väl det för när vi hade fikat klart hade solen tittat fram igen så då blev det hoppning av Gullis. Han jobbade på väldigt bra så väldigt nöjd med honom!

Måste så trimma hans man… 

Litens pass fick vänta till kvällen men även hon fick jobba på med sitt markarbete ordentligt. Hon avslutade med att hoppa samma serie som Gullis, dock 10 cm lägre och gjorde det 6 repetitioner.

Innan det slet vi på ordentligt på galoppbommarna på volt. Först dom låga gula, sedan dom höga gröna innan vi kopplade ihop dom och jag red en S båge emellan dom. Red då in över dom gula, red sedan 5 språng på bågen fram till dom gröna och tvärtom. Av dom 5 sprången emellan red jag då två språng i vänster när jag landade, sedan byte på tredje språnget och därefter två språng höger innan jag red in på nästa bomserie.

Väldigt nyttig övning för Liten där hon fick jobba på många av dom saker hon tycker är svårt. Både att göra bommar avspänt och att göra byten.

Söndagen började med en härlig uteritt tillsammans med Anndao, Gullis, Philippa, Skatan och Liten. Blev en lång men lugn tur genom skogen och längs vägarna i skritt och trav. Förutom att Liten provade att springa en stund på knäna av okänd anledning så gick det bra, blev några skrapsår som ett minne…

Vi fortsatte sedan med att skritta ut på asfalten och trava fram på galoppbanan med Cindy och Elmer innan vi gick in på ridbanan. Gör den rutinen nästan varje dag nu. Skönt att börja lite ute innan man börjar trimma.

Elmer joggade med Anndao och såg fin ut medan jag passade på att hoppa på Cindy då hennes hoppning uteblev dagen innan.

Hon fick börja med att hoppa bommarna på volt för att sedan prova på S:et, svår övning för henne såklart men tycker att hon löste uppgiften jätte bra!

Avslutade sedan med att hoppa serien med 5 räcken vilket jag tycker att hon löste helt strålande bra! Vi höjde successivt men inte för högt då man kände att det helt klart tog lite på krafterna på henne. Men är så nöjd med hennes jobb!

Tänker för typ ett halv år sen, då hade man helt klart varit sugen på spänning i livet om man hade provat denna övning. Man minns knapp hur hon hoppade stöden ut och luftade i landningarna om man hade otur. Och nästan inget av det finns ju på film så jag förstår om ni tycker att jag är lite klen. Som tur är har jag ögonvittnen som kan gå i god för mig att det faktiskt inte har varit helt lätt 😉

Super bra helg helt enkelt med bra träning av hästarna och härligt sällskap! Som man brukar säga – Om folk hade hälften så bra vänner som jag kunde de skratta sig lyckliga. Den här veckan är dessutom Annie tillbaka från semester så det kan ju typ bara bli bättre! Förutom att Anndao dock ska åka iväg en sväng till på onsdag och vara borta i 10 dagar, vi får hoppas att tiden går fort!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s