Serier.

Temat med serier fortsätter och igår blev det lite hoppning för Liten och Gullis. Först ut var Liten och hon fick mest markjobba lite på lägre hinder då hon fortfarande är lite svullen i sitt ena knä efter att sprang som en myrslok på grusvägen när vi red ut i söndags… Smidigheten själv…

Istället för 5 räcken som i lördags så var det nu travbom in, litet räcke, följt av tre galoppbommar innan ett kryss, ett galoppsprång till en oxer.

Efter oxern låg sedan en bomkorridor rakt fram som jag gjorde halt i de gånger jag valde att rida rakt fram, annars kunde jag välja att rida 5 språng ut till höger respektive vänster på ett plank eller en oxer. På Liten red jag dock 4 språng ut till planket och 5 språng till oxern. Säger kanske lite om hur eftergiven hon var för respektive skänkel..

På henne är det dock nästan svårast att rida rakt fram och göra halt där blir hon lite väl ålig och spårar inte helt perfekt, hon blev väldigt lydig så det gjorde hon bra däremot kan man önska en högre kvalité i det man gör. Steg ett är ju kanske att lyckas få till en halt, och det steget har vi ju passerat för länge sedan. steg två är att spåra hela vägen in och gör en eftergiven halt. Där har vi mer, mycket mer, att önska.

Näst på tur var Gullis och han fick hoppa ett uns större än Liten och gjorde det väldigt bra om jag för säga det själv. Det kändes väldigt lätt han kändes väldigt fin och lydig. Om man skulle önska något så är det väl så att man kunde önska lite mer av min position efter serien, där känner jag mig lite svag och att jag inte riktigt blir klar fram till räcket respektive oxern.

Så där är det bara att öva och bli starkare, utnyttja att jag faktiskt tar både kettlebell, träningsband och step bräda hemma för att bli lite starkare i min egen kropp, för det är ju faktiskt inte Gullis fel att jag har dålig kroppskontroll.

Men som ni kan se, väldigt nöjd med hur han hoppade och att han tar i lika mycket på båda bakbenen och hoppar rakt över hindren, det är ju något vi har slitit med ganska mycket då han har tendens till att vilja trycka lite höger när han börjar ta i.

Cindy har lite vila just nu för att återhämta sig så hon kom ut på en kort promenad på asfalten innan vi löslongerade det kortaste medans mamma mockade boxen. Tycker det är skönt med lite ”aktiv” vila där dom ändå får röra lite på sig även om dom såklart går i hagen hela dagarna och dessutom i flock så dom står ju absolut inte still 24/7 men ändå.

Elmert däremot fick en heldags vila efter flera dagars jobb, han och Gullis körde dock löslongering i hagen på dagen och hade travat runt på volt lite lugnt och sansat i flera minuter så han hade löst rastningen på egen hand.

För övrigt har jag en ny mobil nu efter att ha dödat den förra å det grövsta så skärmen såg ut som ett svart lakan från missoni… Därmed också råkat taappa typ helt galet många sms så om någon tycker sig sakna ett svar så skicka igen, mina senaste meddelanden är typ från 31 mars… Men åter till saken -> visst blir det bra bilder! Gillar skarpt! 🙂

Och fasen va solen har skinit denna sommar! Min kolsvarta häst är ju chokladbrun!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s