Tävlingsuppladdning

Vi har fortsatt att förbereda oss inför helgen och vad som komma skall. Så vi inledde veckan med träning för Pelle. Planen var att vi skulle rida igenom programmet som väntar på lördag men Cindy hade andra planer och tyckte att det var på sin plats att inte det minsta gå för vänster skänkel. Det är ändå härligt med ston som är sisådär 5 år … Eller?

Så fokus fick snabb ändras om och dagens arbete gick ut på att faktiskt vara runt och gå för vänster skänkel.

Vi hade helt klart lite olika åsikter om detta och det fick bli en hel del tragglande och nötande och envist jobb i så väl vänster som höger varv för att få henne att acceptera vänsterskänkeln.

Men ja efter en sisådär 20 min så släppte det faktiskt och slutet av passet gjorde hon riktigt bra! Jag fick till och med häst i höger tygel, kunde lätta på vänster och hon sprang kvar i både form, ställning, takt och tempo! Duktig lillskit. Eller Bitska Cindy som är arbetsnamnet just nu.

Men som sagt får man ordning på den här så har man en diamant! Och vem har inte varit i lite trotsålder och kan själv? Liten 7 år är ju där fortfarande, i alla fall i delen ”kan själv”.

Ser att kvallen blev lite dålig men vet tyvärr inte varför :/ 

Igår väntade sedan banhoppning enligt plan så jag och Anndao tog tag i att ställa upp en helt ny bana, flytta lite hinder, ändrade om och ställde in nya skärmar och lite så för att få så mycket miljöträning som möjligt.

Så nu har vägskyltarna fått flytta in i hindret istället för att agera infångare, duktig lillskit!

Tycker att det blev en bra bana med 7 hinder och 8 språng, känns rimligt för en lätt klass i fälttävlan även om man troligtvis inte bygger en 90 bana med enbart skärmar, skyltar och mattor. Men ska vi träna kan vi ju passa på att träna ordentligt. Tycker det är så mycket bättre att lära hästarna hoppa läskiga saker när hindren är låga än att det kommer sen som en chock sen när hindren är stora. Och vi har ju dessutom lyxen att ha mycket utfyllnader. Och vi har dessutom öppen bana så man kan rida ”pay & jump” när man vill. Helt perfekt för en häst som Cindy även om vi måste slipa på teknik och styrka också såklart!

Jobbet med vänsterskänkeln hade helt klart gett effekt och hon kändes väldigt fin och med i vänstersidan och inte alls styv som dagen innan. Så nu gäller det bara att jag underhålla detta jobb så att det blir en vardag och inte ett undantag, även om vägen till vardag nog kan vara lite krokig.

Nedslaget jag fick när jag hoppade hela banan får jag helt klart ta på mig, som ni ser i början på filmen så är hon lite försiktig och blir då lite kort i sin galopp, när jag sen får ut galoppen så finns inte riktigt styrkan att vara så flexibel som hon skulle behövt vara för att korta sig lite innan planket. Jag hade helt enkelt behövt skapat lite mer plats åt henne långt tidigare efter vattenmatten. Men hon gör det på ett väldigt fint sätt när jag tar om det på slutet.

Riktigt nöjd med hennes utveckling och det ska bli spännande att se vart den här hösten tar henne!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s