Tävlingsdebut.

Då var det gjort! Cinderellas tävlingsdebut! Och såhär två dagar senare är jag fortfarande lite chockad över resultatet! Hon var verkligen så himla duktig! När vi kom dit och jag insåg att banhoppningen var 95 cm istället för 85 cm så kände jag nog en stund att nej det här går aldrig vi är alldeles för dåligt förberedda. Men nu var det ju som det var, vi var på plats, hoppningen var skyhög och det var bara att göra sitt absolut bästa.

Så här i efterhand inser jag att Muskö var en perfekt plats att debutera på, dom har stora ytor för framridning och jag kunde rida fram i lugn och ro på terrängframridningen och inte trängas med andra hästar så att det blev en bra upplevelse för henne. Hon är ju sjukligt rädd för andra hästar om ni inte visste det.

Sen var det dags att äntra dressyrbanan vilket hon gjorde så bra! Lite rädd för domarkuren som var en hästtransport annars inga konstigheter att springa innanför ett staket. Så imponerad av henne. Lite bebismissar men vad gör det en solig dag? Det blev ju även två stycken 7:or och en hel del 6,5, och ett väldigt fint allmänt omdöme!

Och ja, jag red i hoppsadeln för säkerhetsskull man vet nämligen aldrig om hon skulle kunna få för sig att klä av sig sin ryttarinna samt att jag ville minimera antalet sadlingar och uppsittningar som ändå till slut blev 4 stycken på en dag

Som sagt var jag något nervös till banhoppningen och när hon gör en framhoppning med språng som dessa så kan man om än inte bli ett uns mer nervös om man verkligen kommer sitta kvar 9 lyror inne på en bana…

Men efter idel tragglande och ganska lång framhoppning med många språng så började hon att slappna av. Min tanke innan var att jag skulle hålla min framhoppning kort, när jag var var där fick jag helt klart tänka om och hellre ta att hon eventuellt skulle vara lite trött än att hon fortfarande skulle vara för spänd.

Framhoppningen var kanske lite liten, men vi red i slutet på klassen så efterhand kunde hon få några minuter själv och få hoppa i lugn och ro vilket passade henne helt perfekt.

Klart hon fortfarande var spänd men oj, jag är så imponerad av henne och att hon faktiskt litar på mig när jag ber henne att gå även om hon ibland måste göra det lite mer spänstigt än nödvändigt. Självklart synd att hon landade på bakbommen på 6:an men jag kan inte vara mer än så nöjd med henne.

Domaren ropade på oss innan start för att försäkra sig om att det inte var en ponny jag red så att dom skulle korta kombinationen. Och tur var väl det att dom inte gjorde då fick man ju perfekt plats med 2 språng även om alla andra gick på ett 😉

Hon gjorde sedan en väldigt fin framhoppning till terrängen efter en lite väl spännande banvisning till häst. Banvisning till häst är ju så bra men man kan säga att Cindy blev väldigt laddad!

Väl ute i terrängen sen skötte hon sig som en stjärna, lite spänd på hinder 3 och 4 då det var dom mest publiktäta hindren så blev hon nog lite spak när hon kom ner till torpeden och vattenhindret. I vattnet tog vi god tid på oss och skrittade genom hela, blev rädda för en fotograf innan vi sen var uppe i fart igen och fullföljde banan strålande!

Så resultatet blev 60,5% i dressyren, 4 fel i hoppningen och 8,8 tidsfel i terrängen, totalt 52,3 straff vilket ledde till en tredjeplacering!

Är så lycklig över hennes fina prestation och det känns helt fantastiskt att debuten nu är gjord!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s