Markarbete.

Morgonen spenderades med markjobb för Gullis över låga hinder. Blev mycket jobb på att få honom smidig och rund, han började passet lite ”träigt” och kändes lite stum så vad kunde passa bättre än studsar och byten över hinder och volter tillbaka för att få honom lite smidig igen.

Tycker att han under passets gång blev bättre och bättre, höll rytmen, kändes reglerbar och framme för skänkeln. Skulle man önska något så är det väl att han har lugnet och styrkan att ligga kvar i sin runda form hela vägen fram, han vi gärna dra ut halsen och göra sig lång precis in i det sista. Så det måste vi öva på, blir än tydligare utan martingal men insett att det är bra att öva utan så slipper det bli som i Enköping och man är lite oförberedd på att den går av.

Höll hindern som sagt väldigt låga och bara fokus på att ha honom just smidig, skulle man önska något mer av mig så är det att placera honom bättre in på sista linjen. Där tar jag bommarna lite mellan röven och skogen och landar då i fel galopp efter. Helt klart lite onödigt.

Viktigt att bestämma sig vilken galopp man vill ha genom serier och studsar och faktiskt kunna påverka det. Mindre slarv helt enkelt. Just detta brukar jag ju dock försöka vara väldigt noga med men det är helt klart så att man ibland lägger fokus på något annat och då kanske glömmer det mest elementära.

Och som ni ser så trycker han av lite ojämnt i bak, sånt är också viktigt i slutänden för att ha en rak och liksidig häst. Låter alltid så klyschigt men det är verkligen i slutänden detaljerna som gör det.

Igår var jag och Gullis verkligen lika trötta, jag fick en stallfri kväll och somnade på soffan kl 20, Gullis var så trött efter en morgon med hopp och lek i ridhuset med Cindy följt av en dag i ny gräshage att han gick och la sig och somnade så hårt och snarkade så högt att Annie var snäll och höll lite koll på honom om han hade ont men icke han var bara extremt trött. Ändå så skönt när hästarna är så lugna att de verkligen kan vila ut ordentligt, och väldigt skönt för matte att somna så tidigt och och få vila ut lite. Det behövde vi nog båda två.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s