Avstämning.

Efter markarbetet så kom det sedan en avstämning och lite spontant styrde jag i söndags till Mälarhöjden för att hoppa en 100-klass avd B bara för att öva mig på att rida felfritt.

Kan inte annat än tycka att Gullis kändes väldigt fin och det kändes väldigt lätt att bara skutta runt. Tänkte att ska man öva ska man öva på riktigt så körde hela kittet med knoppar och full tävlingsmundering för att inte skilja på ”riktig” tävling och ”träning”. Eller alltså detta var ju en riktig tävling men jag red den som en träning om ni förstår vad jag menar. Det var också därför jag valde att rida en avd B, just för att bara rida en väldigt bra grundomgång vilket jag faktiskt tycker att jag gjorde.

IMG_1779.PNGIMG_1778.PNGIMG_1777.PNG

Rider man bra och är lugn, glad och fokuserad så blir det ju också bra. Och det är ju precis så här jag ska rida även om jag har ridit en dressyr innan och ska rida en terräng efter. Enkelt, okomplicerat och bra.

Ska man önska något kanske jag kunde haft unset högre grundtempo men jag tycker att han hoppar väl, känns spänstig och trycker av jämnt på båda sina bakben och hoppar rakt över hindren. Så mycket av det jag har övat på fanns faktiskt på plats även på tävling. Tycker också att han sitter ihop bra och galopperar runt och inte vill plana ut så mycket precis sista språnget i anridningen.

Helt enkelt nöjd med söndagen och hans och min insats. Och tack Mälarhöjden för en härlig, kort och solig tävlingsdag.

IMG_1767(1).jpg

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s