hoppat.

När det vankas tävling så måste man öva, så det gjorde vi igår med hjälp av gulligaste Annie. Mamma och Anndao är ju ute och flänger och då är det tur att man har kompisar som är lite bättre än andra kompisar som hjälper en att stöta och blöta saker med samt höja och sänka hindren.

Man får verkligen vara snabb nu om kvällarna om man ska hinna innan mörkret så skyndade mig ut direkt med Gullis som fick vara första riden för kvällen. Han började passet med att inte riktigt svara för skänkeln och blev då lite slow och långsam i precis allt han gjorde. Fick låna en smiska som jag killade honom med typ två gånger i en anridning och sen var han på tårna.

IMG_1919 (redigerad).PNG

Tycker att han kändes väldigt mjuk och jämn och efter påminnelsen så var det lätt att komma fram till hindren.

Tycker även att han hoppar lite mer avspänt även om han inte vänder som en katt så släpper han bakbenen åt rätt håll.

IMG_1917 (redigerad).PNG

IMG_1918 (redigerad).PNG

IMG_1921 (redigerad).PNG

Dock är det ju som alltid just nu något som ska göra vardagen lite med spännande så självklart hoppade han ur en sko, som tur var hade jag hunnit rida nästan hela passet, han kändes fin, hoven höll och Kalle kom imorse och skodde honom! Så jag hoppas innerligt att han ska må bra nu till kvällen och att det inte ska kännas något konstigt varken ikväll eller imorgon

IMG_1920 (redigerad).PNG

Där ser ni när skon flyger …

Så efter ett lite abrupt slut så bytte jag snabbt häst, in med Gullis och ut med Liten. Hon har ju inte hoppat på ett tag så hon kändes lite mer som ett monster i början på passet och inte alls sådär super härlig och häftig som hon kan vara, snarare lång, plan, platt och stark.

Och då får man ju tyvärr brottas lite med mörkret vilket egentligen aldrig är kul och börja hoppa lite tidigare än man kanske hade önskat om man ska hinna hoppa. Men hade ju en ”bana” med en liten studs och en dogleg och galoppombyten över hindren så klart att övningen hjälpte till även om jag kanske hade velat ha högre kvalité på första varvet.

IMG_1922.PNG

Hon blir ju lite styv i bak när hon blir stark så då bockar hon ganska mycket och sparkar och hoppar och far så det är inte helt enkelt att att komma till det jämna och bara flyta på. Men som sagt hon blev bättre och bättre helt klart och tycker att jag kunde avsluta på ett bra sätt och rida banan ganska jämt.

IMG_1923.PNG

Liten fick sen avsluta med att stämma av lite smalhinder så hoppade bland annat pallen, och sedan skärmarna. Det jobbet gör hon ju väldigt bra och är väldigt rak och självklar på uppgiften. Så det är ju roligt om inte annat. Ska bli bra att få komma ut och rasta av henne i helgen och att få komma igång igen efter avbrottet så hon får ur lite kolsyra och kommer till bra jobb. Hon är ju en väldigt pigg och glad häst så hon vill ju gärna arbeta mycket och på det gärna bocka och busa i hagen.

IMG_1924.PNGIMG_1925.PNG

Härlig kväll helt enkelt och vi känner oss laddade inför helgen och dess uppgifter!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s