Winner, winner, chicken dinner.

Där satt den! Går inte riktigt att beskriva hur skönt det var att få vinna i helgen. Gullis gjorde en jätte fin tävling verkligen där han fick 68,81% för sin dressyr, den kunde absolut varit lite högre men jag red bort några poäng i skänkelvikningarna. Onödigt! Förra gången fick jag lite bassning för att dom var förböjda så nu jäklar tänkte jag på det vill jag lova! Men då blev dom så raka att baken nästan hann före…. Konstigt det där jag har haft väldigt lätt för skänkelvikningar förr och ofta ridit hem 8:or på dom. Nu 5,5 … Det är ju så att man skäms! Men det är ju allt annat än Gullis fel!

Hoppningen gjorde han sen väldigt enkelt, han kändes väldigt spänstig och följsam och avspänd. En väldigt skön känsla, han kan ju väldigt lätt bli spänd och introvert men nu tyckte jag att han var riktigt fin för mig hela rundan runt. Jag har mer och mer ridit in mig på det nya bettet och jag känner att vi är mycket mer samspelta och avspända båda två. Väldigt skön känsla för alla inblandande skulle jag gissa!

IMG_1965.PNG

Som ni ser så tycker jag att jag kan hålla honom mycket rundare och ihop framför mig nu och han blir inte så stor, stark och lång för mig längre. Tycker att jag har ridit bra nu både Mälarhöjden och här så jag hoppas på att både jag och han befäster vår lite nya hoppning.

Med 31,2 straff låg vi då tvåa inför söndagens terräng och jag tänkte att den enda chansen jag har till att eventuellt avancera var att rida felfritt på tiden då Ryttis överlag är en ganska svår bana att gå på tiden på. Gullis började dock med att hoppa fram väääääldigt spänt och tog till och med bettet två gånger och gick åt ett annat håll så man kan säga att jag faktiskt var rejält nervös. Det var dessutom nog en av dom svåraste 100-klasser jag har ridit. Klart att Gullis gjort så mycket svårare uppgifter än denna men denna var inte att underskatta!

IMG_2027.PNG

Gullis löste dock allt med bravur och gick in 10 sekunder under tiden. Så jag kan inte annat än vara lycklig över honom ❤

Riktigt 1000 år har han kanske inte varit med han är helt klart rätt rutinerad med sina 13 år 😉

Helt enkelt bara super lycklig över hans prestation i helg och väldigt nöjd med honom och segern var väldigt efterlängtad efter vårt långa år med ont i fötterna och en början på säsongen med många tappskor och en hel del nerver hos ryttarinnan i fråga.

IMG_2011.PNGIMG_2012(1).JPG

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s