Allsvenskan.

Då är andra omgången av allsvenskan avklarad. Även denna gång var det jag, Anndao och Fia i laget. Omgången reds i Trosa på deras nya utebana och programmet som vi skulle klara av även denna gång var LC:1.

Anndao fick rida Elmer denna gång och gjorde det så bra! I förklassen som även den var en LC:1 red dom ihop 67,037% och kom där med 2:a! Heja heja! Och efter det gick dom in som första ryttare i laget och levererade en snudd på lika fin ritt till, kanske något mattare men ändå fina procent med 66,11% och en 7:e plats! Så stolt över dom! Anndao har verkligen blivit så duktig och man kan inte ens jämföra hennes ritter från tidigare!

Liten var sist ut i laget och målet var enbart att hon skulle sköta sig och inte bjuda på stora extrapaketet. Och det gjorde hon absolut, jag däremot red klantigt och medvetet släppte jag inte ut hela tygeln i skritten. Det straffades kan man säga och jag fick se mig som god två i klassen med 67,963%, samma som 1:a i klassen med 0,5p sämre allmänt intryck. VÄLDIGT klantigt av mig! Gör om! GÖR RÄTT!

Jag red sedan även LB:1 efter för att hon skulle få två klasser i kroppen, men med en klass och en prisutdelning i kroppen så trodde ju Liten av vid uppsittning tre väntar terrängen… Så näsan kom in lite väl mycket ibland och vi bytte även galopp i båda varven, snyggt kan tyckas men det genererar 4:or i protokollet…

Så poängen blev allt annat än skyhög, snarare bottenlåg skulle man kunna säga … 60,714% och en 9:e plats av 15 startande. Vet inte om jag tycker att hon var så dålig som 60% känns ju helt klart som ett rätt hårt slag i magen när man knapp är godkänd i den lägsta klassen som finns. Men då får man ju helt enkelt bara träna mer och stärka henne så fronten kommer upp och näsan fram.

Men som ni kan se är vi båda ändå nöjda med att komma hem med ett pris iallafall i en klass även om vi lovar att bli bättre!

Tyvärr kom laget sist denna omgång efter en hjälteinsats av Fia, Kalle checkade ut helt och ville inte alls vara på dressyrtävling men Fia lotsade ändå runt honom på 57,963% trots att han innan start lämnade banan, sköt rygg ett helt var på stora mittvolten i programmet… och diverse annat. Stor eloge att ta sig runt programmet! Och eftersom vi bara är 3 i laget kunde vi tyvärr inte räkna bort Fia denna gång eller vad man ska säga men också tack vare att Fia inte gav upp så blev ju inte laget uteslutet. Så inför finalen ligger vi 2:a nu. Och tack till Trosa för att ge Fia ett uns mer tid inne på banan innan start, när det är div 4 tycker jag verkligen att det är så här en tävling ska gå till. Många är gröna, är det inte ryttarna så är det hästarna, utom kanske jag, Liten och Elmer då 😉

Så tack Trosa för en härlig dag i solen på er nya fina utebana! Tråkigt att tävlingsdagen slutade med att någon okänd (för mig) med tävlande stod och gormade över hela parkeringen på sin groom och sitt resultat och allt mellan himmel och jord. Så tråkigt bara med dålig sportsmanship. Klart man får vara besviken på sin poäng eller sitt upplägg men då får man faktiskt åka hem och träna och inte stå och gorma över en hel parkering helt hysteriskt.

Jag tycker inte att mina 60% var bra heller, man jag skrek inte på någon utan konstaterar bara att ja livet är hårt, jag är inte bättre än det här och jag har en lång vinter på mig att öva!

Var snälla mot era hästar och era team hur ska de annars kunna leverera för er?

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s