Vardag.

Det känns mer och mer som att hösten verkligen är här. Det tränas på. Det vet checkas. Det avmaskas. Täcken är leriga. Jackor, handskar och mössor är på. Man rider med täcken både inne och ut. Ja där är jag kanske lite sjåpig absolut!

Har ridit väldigt mycket bommar på Liten i alla dess former, trav och galopp, långa och korta språng. Här nedan en övning från i fredags där jag övade lite på min pricksäkerhet och mina växlar i galoppen. Himla nyttigt och sjukt svårt.

Två bommar med 15,5 m emellan och sedan en bom bakom/innan på 3 m så studs ut/in och sedan kunna reglera galoppen däremellan. SVÅRT. Men efter att ha sett delar ur 4 års hoppningen på Flyinge insåg jag än mer hur viktigt det är att ha koll på sina växlar och galoppsprång. Det bland annat Arnold gjorde lekande lätt, det vill säga sista linjen såg så himla svårt ut för de allra flesta. Inte en slump att han hoppade 10-10 i finalen sen.

Gammelsmurfen har både busat i skogen tillsammans med Freddie och Manne som han har trimmat i ridhuset. Han känns väldigt pigg och glad. Och trots sin ringa ålder hittar han ju alltid på hyss. I måndags var han bland annat rädd för ridhus dörren varje varv i 40 min. Ändå rimligt …

Gullis har fått åka in på koll hos Flemming och Carro nu när säsongen är slut för att göra en liten check. Blev böjprov högt och lågt vilket inte var några konstigheter så det var väldigt skönt.

Sedan gick Carro igenom honom kroppsligt och muskulärt. Han är fint musklad men det var helt klart bra att knäcka igenom honom, det behövdes verkligen. Musklerna fick sen lite el på sig, TNS/TENS alltså, Transkutan elektrisk nervstimulering.

Så nu blir det lugnare jobb och mycket skritt ca 1,5 vecka innan vi tränar på igen och så går Carro igenom honom vid jul igen och sedan en gång till innan säsongen drar igång igen till våren. Känns som ett helt lysande upplägg. Och så kommer han att gå gå lite vatten och vibra hemma vilket nog kommer passa honom helt perfekt.

I övrigt myser hästarna varje dag och kommer in leriga dag ut och dag in. Dom känns fina i ridningen och är blanka i pälsen om än något långhåriga. Så ja allt är precis som det ska helt enkelt. Har rensat sadelkammaren en gång men borde göra det alldeles strax igen, sen byta ut lite av garderoberna till hästarna. Plocka undan lite tunnare täcken och ta fram lite tjockare.

Borde även ta tag i sånt annats klassiskt ”fixa i ordning när tävlingarna är slut” grejer som att olja in allt läder och putsa av. Har börjar tvätta upp alla boots och sånt vardagsgöra. Och sen är det där där med klippningen, skjuter det där problemet framför mig hela tiden. Jag har fortfarande inte tagit tag i att ge min maskin kärlek…. Bra där och nu står vi här igen med snart en vinter och långhåriga hästar…. Jaja jag skjuter det framför mg ett tag till helt enkelt.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s