Södertälje.

Då har vi gjort första inhomhusstarten på typ ett år. Tror att det var Botkyrka till halloween förra året som jag red inne sist.

Jag hade förväntat mig en vild och laddad Liten men hon var verkligen mycket mer tam än alla förväntningar. Jag hade ju tagit Flippan-bettet denna start för jag hoppades på att jag skulle kunna rida henne lite jämnare. Men då hon inte hängde sig på som hon brukar blev hon istället lite för lydig vilket ändå i sin tur ledde till en av och på ridning.

110 gör hon ju på ren begåvning och tar sig ju runt felfritt i 9,5 fall av 10, lika så denna gång så hoppar hon hem en felfri runda åt mig. Jag tycker att jag fick ut galoppen lite mer från hinder 3, och sen en lite väl tydlig halvhalt in i kombinationen. Gör det helt enkelt lite svårare än vad det behöver vara.

Det jag är mest nöjd med på denna runda är nog sista hindret. Där tycker jag att hon hoppar upp väldigt fint för mig.

Red sedan även en 120-klass, bytte till avd a för att få en kortare tävlingsdag för alla inblandade. Och då det var en A:0 så var det ju ingen skillnad på avd a och b så.

Man kan väl säga att vi började banan mer örn dåligt där Liten mer eller mindre hoppade för lågt på hinder 1 och 2. Tycker inte att jag red henne jätte dåligt. Men självklart red jag inte som Peder så självklart kunde jag ha ridit bättre. På hinder tre red jag dock iväg henne efter en lite lättare panik inombords av den dåliga starten. Man kan säga att resultatet blev det samma trots att hon hoppade väsentligt mycket högre ….

Så jag har helt enkelt valt att klippa bort dom tre hindren på filmen och ni för nöja er med att se från hinder nr 4 där jag tycker att jag red lite bättre igen.

Hon blev lite djup på hinder 7 och sen lite spänd på läktarlångsidan. Så dom två nedslagen kan vi leva med och jobba på. Starten på banan få helt enkelt bara inte ske. Och kanske skulle jag snabbt bytt bett mellan klasserna men jag startade nästan sist i 110 och först i 120 så ville inte stressa in det också utan helt enkelt försöka rida så bra jag kunde på det jag hade. Och det kom helt enkelt igång lite för sent.

Och för den som läst resultatet och sett att det står Ute så är ju det följden av 20 hinderfel, men jag valde att hoppa sista hindret då det både låg på linje från sista kombinationen plus att jag just då faktiskt inte visste att jag hade 5 ner utan jag försökte rida hinder för hinder istället och inte ”tänka på det förslutna”. Så miss av mig men jag tyckte det var skönt att faktiskt få rida hela banan.

Jag har inte planerat in någon mer tävling än i år utan vi får se hur vi lägger upp det. Lasse kommer snart upp så då blir det träning vilket blir väldigt skönt. Är ju typ ett halv år sen vi sågs sist så det behövs verkligen!

Men man kunde även känna att jag behöver öva på att tävla hoppning så vi får helt enkelt se lite hur planen blir. Det finns ju inte så mycket kvar i år, plus att det är ju så jävla kallt att tävla i massa minus också 😉 men jag och Philippa har pratat lite om meeting i Högbo så det kan ju bli hur kul och nyttigt som helst!

Bakom kameran denna helg har gulliga Bosse stått! Ni missar väl inte att ni kan köpa alla hans fina bilder enkelt här!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s