Fin form.

Gullis skrittade i måndags efter helgens träning för Lasse och i tisdags så var det dags att trimma lite igen och oj vad fin han var!

Så himla nöjd med honom. Han kändes riktigt pigg och framåt, travade på avspänt med stora steg och bjöd bra i galoppen.

Så från att först vara inställd på att han nog behövde joggas loss lite så ändrades passet till att faktiskt trimma på riktigt!

Lekte med lite serier på kvartslinjerna och efter att ha varit lite osynkade och heta först väntade han sedan bra och gjorde fina 3:or. Han blir ju ibland lite väl ambitiös så då räknar vi lite olika. Han oftast snabbare än mig …. Gullis tycker inte att det är så stor skillnad på 1,2,3,4 eller 5 nämligen. En annan kan ju få en känsla av att ligga lite efter om man räknar till 4 och han räknar till två …

Han fick även trampa lite dagen till ära vilket jag tyckte att han också gjorde bra och bjöd framåt. Det är ju annars hans problem att han samlar sig mer än vad som krävs och då är det lätt att han sätter ett ben bakåt istället för att hela tiden vara i riktning framåt. Och alla ni som har sett dressyr på tv vet hur ajabaja det är från kommentatorerna om hästarna tänker bakåt.

Så jag brukar öva på skritta, komma upp i tramp och sedan rida fram i trav så att hela övningen blir i riktning framåt istället för att gå via trav ner i tramp.

Super roligt pass helt enkelt och man ville typ inte sluta rida. Precis som det ska vara helt enkelt.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s