Markarbetet fortsätter.

Var en träning i ridhuset tidigare i veckan så det har stått hinder framme på lämpliga ställen i ridhuset så igår knåpade jag ihop lite gymnastik för Liten. Passar egentligen perfekt även för Gullis men vi får se om det står kvar imorgon annars får jag komma på något nytt kreativt för honom att öva på 🙂 Älskar att vi har hinder framme typ alla dagar i veckan, det blir enkelt att administrera hoppning och man får bra idéer till sin egna idébank om man skulle ha lite idétorka.

Bjuder på en liten skiss över hur det såg ut i ridhuset så ni får lite uppfattning. Bommarna på kortsidan känner ni ju igen från mitt tidigare inlägg, det var dom som hästarna kämpade på med i tisdags. Och även dom som jag värmde upp med igår när jag galopperade fram. Tyckte jag kände stor skillnad direkt från start och Liten var med avspänd i jobbet direkt.

övning 181121

Efter det så började jag lite smått med serpentiner över medellinjen på låga hinder och bara känna att hon var lugn. lösgjord och lydig. Serpentinerna kändes väldigt lätt och hon bytte mjukt och fint över bockarna.

övning 181121 serpentin

När vi var varma i kroppen var det dags gör själva övningen, vilket var dogleg med volter på mitten. Just igår höll jag mig faktiskt enbart i vänstervarv som bas. så alltså vänstervarv på kortsidorna och volterna till höger.

Denna övning går att göra i båda varv såklart men Båda räckena hade jag valt att ha marklinjer på och det ena dessutom två små sockerbitar lite ute i framkant och då fick det helt enkelt bli så att vi höll oss i ett varv. Att hoppa med indragna marklinjer är varken meriterande eller utbildande om en så säger.

övning 181121 dogleg studsövning 181121 dogleg oxer

Rullade sedan på på detta som en evighetsbana och egentligen bara lät volterna bromsa henne om hon blev lite het för mig. Hon gjorde övningen väldigt bra och jag tycker att jag kunde komma om med benen på ett bra sätt fram till och över hindren.

Första varvet absolut att jag blev lite av och på. Min paradgren … Just att hon blir lite het för mig och att jag gärna då bromsar mer än nödvändigt istället för att försöka rida i en lite jämnare rytm med större steg hela tiden. Utan att fläska iväg såklart. Red på väldigt små hinder, bara med fokus på att få det smidigt och lydigt.

Som sagt på ett sätt borde jag bli bättre på att hoppa lite högre hemma för att få in lite höjd i så väl mig som hästarna. Framförallt mig! Men å andra sidan så kan man pricka ett litet hinder å kan man ju pricka ett stort.

övning 181121 dogleg

Lät henne sedan vila lite och repeterade en gång till för att vara säker på att det var ett uns mer skicklighet än tur iallafall. Dock på exakt samma bana och höjd. Studsen låg på kanske 50 cm, planket nere vid studsen och oxern dryga 80cm och räcket uppe vid galoppbommarna strax under 100.

Så som sagt allt annat än höjdhoppning men en väldigt nyttig och bra övning. Man kan ju såklart strunta i att göra volterna också och bara rida vanliga dogleg men tycker inte att det ger lika mycket som att lägga volterna. Om det är markarbete, gymnastik och lösgörande jobb man vill ägna sig åt vill säga.

Sista banan så la jag på ett byte över den lilla bocken innan jag red in i studsen bara för att kolla av att även det fortfarande fungerade vilket det gjorde.

övning 181121 dogleg II

Så här får ni helt enkelt lite torsdagsmotivation i träningen. Väldigt bra övning tycker jag och vi rider den ofta för Lasse så det är bra att tjuvträna lite också inför nästa träning som är 8 -9 december. Så mycket häst det är nu framöver med friendsveckan i antågande som sedan följs upp med träning. Den inleds förövrigt med träning också för den delen, Pelle kommer ju på måndag. Så ja mycket kul på gång helt enkelt.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s