Vintertränar.

Försöker verkligen vara duktig på att jobba hästarna mycket nu med bommar och småhinder för att få dom lydiga och starka och sen även för mig att öva på att galoppera och bli bättre till våren.

Så jag tänkte bjuda på en hel del klipp från vår vardag just nu med mycket markarbete helt enkelt.

Vet kanske inte riktigt egentligen om det blir i rätt ordning men vi kör ändå! För tre veckor sen tror jag typ kanske att det var så fick båda hästarna passa på att hoppa lite bana. Liten lite ”högre” och Gullis lite lägre. Mest av den enkla anledningen som kallas latmask. Med Liten hade jag hinderpersonal och det hade jag inte med Gullis 😉

Båda hästarna hoppade dock runt med fokus på att hålla galoppen hela vägen runt, vilket jag ändå tyckte gick rätt bra! Gullis kändes fin och Liten kändes pigg 😉 Som ni kanske kan se.

 

I förra veckan byggde vi upp en liten evighetsbana med lite blandade övningar för hästarna. Det var travbommar, studs, kombination och en liten bock med bom innan och efter som vi red på en stor åttvolt skulle man kunna säga.

Tycker att Gullis gjorde ett bra jobb och det kändes som att han blev mjuk och smidig i kroppen. Himla kul också att träna tillsammans hela kompisgänget. Vi ska försöka få det till tradition, vilket jag tror att vi kommer lyckas med vilket är så himla kul!

Liten hann inte med att göra riktigt den här övningen då den hann byggas om till dagen efter men hon jobbade på allt utom studsen. Övergångar är ju alltid svårt på henne så det var nyttigt att varva travbommar med galoppfattningar. På slutet blev hon riktigt bra!

IMG_4733.PNG

I söndags var det sedan dags igen för lite styrketräning för hästarna och burpees stod på schemat. ”Enkel övning”, man behöver inte alls hoppa högt, kräver inte jätte mycket material förutom en del stöd såklart och som ger bra träning för hästarna.

Liten fick göra denna övning lite lägre än Gullis och jag tycker att båda hästarna jobbade jätte bra! Liten blev väldigt avspänd och bra, lite väl avspänd en gång så då passade hon på att hoppa ”oxer” ut på sista…. Men bortsett från det är jag väldigt nöjd med hennes jobb. Man märker att hon är lite svagare i vänstervarv och vill gärna byta till högergalopp i serien så det är något vi måste jobba på så att vi blir liksidiga.

Gullis fick sedan göra samma lika men med lite högre grindar och ta i lite mer. Väldigt nöjd även med honom och tycker verkligen att han kämpade på bra! Lite samma sak gäller för honom som för Liten men inte lika tydligt just i vänstervarvet. Säger kanske en hel del om mig som ryttare också vilken som är min starka respektive svaga sida och om min liksidighet….

IMG_4727.jpg

Och nu har vi kommit så långt fram att vi kommit till nutid och gårdagens markarbete. Då hade vi en 5,50 för lite styrka som följdes upp av enkelhinder med lång anridning. Tänk att det är så himla svårt! Ni vet det där med att bara hålla galoppen ute och komma fram till hindret. Man hinner ju krångla till det minst 1000 gånger om man har lite otur!

Förutom att jag på något sätt kände mig lite låg i går i min egen ridning och inte riktigt levererade på topp och följde upp det med en tripp i marken så tycker jag att hästarna gjorde ett väldigt fint jobb.

I Gullis finns det lite mer att önska i galoppen, jag är fortfarande där och  vill dra ner tempot och fisa runt. Hur kan man tycka att det är så bekvämt? Jag fattar inte. Kommer bli en lååååång vinter med så mycket fokus på min egen ridning att hålla drivet igång och få bakbenen att trumma på!

IMG_4881 (redigerad).PNG

IMG_4878 (redigerad).PNG

Hoppade en liten bana avslutningsvis på båda hästarna och tycker att jag på Gullis emellanåt får honom lite för snabb och därmed flack. Det är lite som att jag vill hålla igång trycket men istället för att omvandla det till just stamp i bakbenen så är det lite som att det omvandlas till fart och stress. Öva, öva.

Liten tycker jag gjorde 5,50 jätte fint! Hon var absolut fin på enkelhinder också men tycker att hon kändes väldigt spänstig och bra i just 5,50.

Ska bli kul att rida båda hästarna på Södertälje imorgon och se hur dom känns innan vi tränar på ännu mer och väntar på lite varmare väder innan vi ger oss ut igen 😉

Och för er som undrar, såklart hästarna inte bara hoppar! Dom rids ut, trimmas i dressyr, går på maskin, vattentränar och vilar däremellan! Men eftersom jag bloggar lite dåligt ibland får jag ju slå ihop sisådär en tre veckor eller så av jobb 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s