och så har det gått två veckor igen….

Det här med blogg går verkligen sådär. Men ni vet väl hur det är, mycket på jobbet speciellt nu i juletider. Inte nog med ett det är årsbokslut, vi ska även flytta kontoret vilket såklart ska bli super kul när det är över. Sen ska man hinna med att julstöka lite hemma, det har varit lite jobb i stallet, ramla av, Lasse-träning, årets sista tävling, en sidokappa i en lamellrand, en sväng av influensa, vaccinationer och ja ni hör ju hamsterhjulet snurrar utan tvekan!

IMG_4961.jpg

Om man tar det som ligger närmast i tid så är det väl influensan som kom och nockade mig förra veckan… Totalt sänkt och många liter snor senare så passade det bra att vaccinera Liten och Elmer, Cindy har ju haft vintervila och Gullis var väldigt bra på Lasse-träningen så det gjorde inget alls att han fick några dagar på maskin.

Och väldigt skönt att ha både mamma och maskin när bacillerna slår till sådär. Så inget jätte stort avbrott i den dagliga verksamheten trots att jag låg sängliggandes.

Tävlingen får kanske sitt eget inlägg sen, kort om den är väl att enbart Gullis kom till start… Liten passade på att på något väldigt oklart sätt klä av sig sin baksko och trampa in sidokappan rätt i lamellranden och bli jätte halt ….

Efter att jag hade praktiserat mina kunskaper i att ta av en sko så släppte ju såklart nageltrånget och lika så hältan men att starta henne kändes inte under några som helst omständigheter aktuellt även om jag var riktigt peppad på det. Så hon fick helt enkelt bara åka på utflykt …. Alltid kul med hästar som ni vet!

IMG_4892.PNG

Lasse-träning har vi som sagt hunnit med där hästarna fick dela upp sig och gå varsin dag. Gullis inledde med markarbete på lördagen och gjorde det riktigt bra! Mycket bättre känsla än senaste träningen och han kändes mjuk och spänstig och lydig. Så det var ett riktigt skönt kvitto.

Söndag, banhoppning och Liten. Det var lite som att precis ha tagit körkort för automatbil, hoppa in i en Ferrari och inte ha en aning om hur en växellåda fungerar. Mest kaos och fruktansvärd känsla om man ska vara ärlig. Avslutade bättre och fick bra verktyg med oss hem för att bli bättre till träningen i januari.

Direkt efter Lasse lyckades jag att pricka in influensan och blev sängliggande så då blev det lite lugnare dagar för hästarna med skritt på maskin, vila och hage. Dock kändes det i kombination med snön att det gjorde gott för hästarna för oj vad pigga, mjuka och glada dom känns nu!

Cindy har börjat gå på lina och blivit löshoppad så snart är det tags att sitta upp för att sen kicka i gång med två dagars träning för Pelle vilket ska bli super kul! Både jag och Anndao ska rida så alla hästarna ska faktiskt få gå kurs vilket ska bli super kul! Eller ja inte Elmer såklart han ska mysa i snön ❤

Kommit upp i sadeln lite och mest trimmat men även ridit lite av hemläxan vilket hittills har känts bra. Och snart går även jag på jullov från jobbet så det ska bli jätte kul att enbart rida nu i dryga 2 veckor innan revision och sånt drar igång.

Och med lite tur blir det även lite bättre blogg under jullovet 😉

 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s