Mellandagsträningarna är igång

Då är vi igång med mellandagsträningar, så härligt att rivstarta lite även om 2019 inte riktigt har börjat än. Men som ekonom rivstartar ju året med bokslut och det känns som att man kommer leva kvar i 2018 ett tag så då kan man med gott samvete tjuvstarta lite på 2019 redan nu så jämnar det ut sig i slutänden.

Har hunnit med att rida lite markarbete på Cindy och Anndao fick rida samma övning på Liten och sedan har jag även hunnit hoppa Gullis lite innan vi nu har två dagars träning med Pelle och vi börjar med dressyr.

Hästarna inledde kursen med att vara galet på hugget alla tre, jag red brudarna och Anndao red på Gullis. Liten var mer än lovligt i gasen skulle man kunna säga. Efter en timme hade hon fortfarande så mycket energi att hon skulle kunna dela med sig till hela stallet och ändå fortfarande vara het …

Men hon blir absolut fin, jätte fin men vart fasen sitter ventilen så man kan pysa ut lite?

Liten

Gullis var ungefär lika mycket i gasen han så han bjöd på diverse extranummer och kunde inte riktigt hålla sig i skinnet hela tiden. Men det går verkligen inte att komma ifrån att han är sitt absolut bästa när han är så här på hugget även om man får leva lite med att han sprätter iväg, hoppar och far lite. Men raketbränsle är verkligen bra för honom!

Cindy skötte sig bra även om tåget avgår även på henne ibland, det är ju så hon löser det hela. Gör vi tråkiga saker så försöker hon antingen skala av mig mot väggen eller lägga i en växel som är liiiiite svår att reglera. Då hade jag ändå ridit ganska ordentligt markarbete i onsdags på henne för att ha fått ur lite energi och förhoppningsvis fått henne lite mer ridbar. Men hon har absolut övervintrat väl och har ork så det räcker och blir över.

Tycker att hon skötte sig strålande som sagt och hela grunden är bättre, galoppen bäst såklart men även traven har utvecklats. Sen är det ju fortfarande ringrostigt med skänkelvikningar och att flytta sig i sidled men det var ju inte befäst innan vilan heller så just den pusselbiten har inte riktigt fallit på plats än. Men den kommer nog snart att funka bara hon inser att jag inte lägger benen om hennes lite väl runda mage för att jag vill snörpa åt som en korsett utan för att jag faktiskt bara vill att hon ska gå lite åt sidan. Juste nu känns det mest som att hon tar det som en förolämpning mot hennes kroppsform…

Men ska blir riktigt kul att känna på hur hästarna känns idag efter gårdagen och självklart hoppas vi att vi kan börja där vi slutade och bli ännu bättre idag! Roligt är även att Pelle kommer tillbaka onsdag och torsdag redan nästa vecka för att fortsätta trimma oss men då med lite bommar och bockar som redskap också. Och då är ju faktiskt 2019 igång på riktigt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s