High knees.

Har ju gjort recap på 2018 nu ett tag så här kommer nu 2019 års första måndag. Såklart ha jag ridit även innan i år men dom passen får ni lite senare 🙂

Årets första måndag ägnades åt trim med bommar, rakt spår, fattningar, avbrott och valfri karatespark.

Bommarna var alltså 3 bommar lite varvat med upphöjda, 3 trav steg och sedan 3 bommar igen i valfri höjd.

Dessa följdes av fattning på rakt spår, lite vända känsla i galoppen innanför spåret på kortsidorna, galopp i åttvolt längs andra långsidan med byte eller karatespark, det är valfritt …. avbrott, trav in över bommarna och fattning på rakt spår åt andra hållet.

Nyttig och lösgörande övning, och väldigt svår i sin enkelhet. Gullis kändes väldigt pigg och fräsch 🌟

Ligger efter även med detta inlägg som ni kan se och vi har hunnit en hel vecka till efter att jag påbörjade detta inlägg… Men man kan säga att travbommar just nu känns som mitt nya. Travar sååå mycket bommar med hästarna just nu. Både upphöjda och enbart på marken. I så väl hopp som dressyrsadel och med ett mål av att hästarna ska vara så avspända som det bara går och springa med långa halsar.

IMG_5892.PNG

IMG_5895.PNG

Hästarna jobbar även på med en hel del bommar och småhinder i galopp också såväl med som utan ryttare på ryggen och jobbar på fint! Mycket för att träna på deras lydnad och smidighet. att hästarna är följsamma och ligger kvar i rytmen.

Vi har jobbat lite lättare banor och just bara sträva efter lättheten, och vi har turats om att rida lite. Ibland rider vi båda och ibland rider Anndao och jag står på marken och skriker lite på henne.

Vi varvar också friskt mellan hästarna, vilket jag tror är sjukt bra för oss alla så väl hästarna som oss då dom är väldigt olika att rida så att man hela tiden får utvecklas och bli bred som ryttare. Även om det alltid är lite spännande att hoppa på Cinderella, framförallt nu efter vintervilan då hon blivit så väl lite laddad som ringrostig igen 😉 Jag hann ju med att både avsluta året med en titt i marken som att inviga det nya året med en titt till 😉 Anndao har än så länge klamrat sig fast i så väl stopphoppet som bus i fart 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s