Mellandagarna var ju ett tag sen…

Och hästarna var absolut lite mer lagom tempererade till dag nummer två och Liten bjöd på väldigt bra travjobb. Däremot är hon ju lite ful för lika ultra känslig som hon kan vara så kan hon också t o t a l t ignorera min skänkel och nästan bli lite lat. Det i kombination med en matte som inte riktigt tål hästar som inte svarar för skänkeln och som hos Arnold fick smeknamnet the famous as gas är inte alltid helt lysande … Och att lägga till att Liten är en häst med mycket integritet så får hon en liten snabb bensax om magen så kan man säga att lugnet gick över och tåget gick…. Lite klantig ridning av henne på ryggen kan man ju känna men man lär av sina misstag även om jag kanske kunde ha räknat ut det innan …

Men efter att ha ätit upp min bakläxa och fått henne lagom i temperaturen igen så gjorde hon även galopparbetet väldigt bra!

IMG_5978 (redigerad).PNG

Även Cindy kämpade på väl dag nummer två även om hon bjöd på några blandade småhopp och även hennes nya – Rivstart från dörr…. Inte illa vad hon kan massa saker och vad kreativ hon är!

Det här med att gå mellan skänklarna är dock inte alltid hennes favorit och om hon kunde skulle hon nog gärna slippa och på vägen mot att slippa försöker hon bland annat att skala av mig mot väggen… Ännu en kreativ lösning. Men man gillar ju lösningsorienterade hästar eller?

Vi fortsatte och nötte på sånt som är svårt, det vill säga flytta i sidled och fatta galopp och såna saker. Egentligen är det ju inte själva sidförflyttningen som är svår, hon har väldigt lätt för att sätta benen i kors, det är själva skärpet runt magen som är problemet, det vill säga mina ben som gärna vill visa väg, fart och riktning. Om hon bara slapp dom säger hon ….

IMG_5986 (redigerad).PNG

Även Gullis var jätte fin med Anndao i sadeln så det var helt klart så kul och värt att träna två dagar på rad, kändes som att alla som var med på kursen var super nöjda så det var jätte kul! Vi alla höll nog med om att Pelle borde komma två dagar oftare 😉

Ska försöka klippa ihop en liten samlad film sen från dagarna och bjuda er på 🙂

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s