Nyår.

Över nyår styrde vi ”hem” mot Nilslund för så väl häng med ”familjen” som lite träning. Hade bara Liten med mig denna gång men det blev en väldigt mysig liten mini-semester.

IMG_5988.jpg

Vi började på lördagen med en hel del markarbete. Travbommar både på marken och upphöjda. Galoppbommar på böjt spår där vi varierade antal galoppsprång mellan 4 lite lugna till 3 lite mer fram/normala till 5 korta.

Travhoppning med bom innan och efter följt av en volt för att behålla trycket i galoppen och kunna bli klar till nästa hinder som sen blev fortsättningen och då utan volt, och sen även lång anridning. Travbommen rullades ut på slutet så det blev galopp med bom innan och efter.

Himla nyttig dag och även om Liten fortfarande var het trots två dagar dressyrträning innan så var hon väldigt fin i markjobbet, trav hoppade jätte bra!

Jag krånglade till det lite när vi började galopphoppa. Hon är så fruktansvärt lydig att det är svårt att hålla det jämt. Minsta lilla jag ”skapar 10 cm till hindret” så ”vinner jag ett galoppsprång” så ja sjukt svårt när dagens i-landsproblem blir att man har en för lydig häst. Då saknar man lite när hon var 4 år och vild. Inte 8 år och vuxen.

Men jätte bra första dag med nyttiga och roliga övningar. Och väldigt kul att rida för Mathias igen. Var ju i somras senast tror jag så alldeles för länge sen helt enkelt!

IMG_6017.jpg

IMG_6037 (redigerad).PNG

IMG_6040 (redigerad).PNG

Självklart fortsatte vi med träning in i det sista förra året så 2018 års sista lördag ägnades åt banhoppning.

Vi repeterade snabbt bommar i trav och galopp från gårdagen innan vi sedan började bygga linjer som till slut sattes ihop till en bana.

Självklart är Liten jätte fin! Inga ord om saken men jag tycker kanske att jag har tappat lite hoppning i henne om man jämför mot förr. Så det är ju såklart tråkigt men hon har ju sjukt mycket hoppning i sig så med rätt träning kommer det såklart att komma tillbaka.

Tycker annars att jag fick ut galoppen ganska bra och kunde lotsa henne ganska jämt runt banan.

Två väldigt roliga och nyttiga dagar att ta med sig in i 2019.

IMG_6096 (redigerad).PNG

IMG_6104.jpg

IMG_6113.jpg

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s