Håll galoppen ute.

Ni kan kalla mig världsmästaren av antal galoppsprång om ni vill. Sa ni 5? jag kan rida på 6,7,8. Men 5 …. Nja där blir det svårare. Sa ni 6? Jag kan rida på 7,8,9. 4? 5,6,7. Ja ni fattar. Att lägga till språng är mitt minsta problem här i livet. Snarare mitt största.

Komma lite struttande in på en linje? Där har ni mig överst på prispallen! Och då ligger man ju på något sätt alltid lite efter och får jaga… Och gillar man inte att jaga blir det lätt att man bara fortsätter i samma härliga lite halvfjuttiga tempo och då blir det helt enkelt 1,2,3 spång mer än vad man kanske hade tänkt….

Ett enkelt sätt att komma åt detta problem och inse hur mycket man faktiskt måste jaga är ju att helt enkelt lägga ut bommar på marken som bestämmer hur långa galoppsprång du ska ha.

I Cindys fall fick det bli ca 3,5 m galoppsprång. Känns ju ändå som en väldigt normal galopp.

IMG_6847.PNG

Och trots att man kan tycka att det är absolut alldeles det normalaste man kan ha i längd så kan man se att Cindy är lite som sin matte och säger att avståndet går utmärkt att lösa på 6 galoppsprång, sedan att någon hade lagt bommar i vägen det förstod hon inte alls… Men glatt löste hon med att köra varannan. Kreativt!

Men sen hittade vi gasen båda två och hon fick även en lite utdragen markbom för att komma av i lite tid för att sedan räcka ut över bommarna. Tycker att hon kämpade på jätte fint och löste övningen bra även om man helt klart kan se att vi ska öva på detta lite fler gånger 🙂

IMG_6848.PNG

Liten fick ha lite längre mellan bommarna och hon fick öva på att ha 4 meters galopp. Heller inget extremt utan rätt normalt ändå. Jag hamnade lite i att jag ville hålla i handbromsen in och då får man helt klart jaga sen, men efter att ha övat någon gång och lättat av lite på bromsen och faktiskt hålla galoppen ute hela tiden så gör hon ett väldigt fint jobb!

IMG_6843.PNG

IMG_6845.PNG

Väldigt nyttig övning för en sån som mig så kan varmt rekommendera den om du är en smygfisare. Kommer helt klart bli en variant av denna snart igen. En annan övning som jag tjatar om att jag gillar är ju 9,5m. Ni vet den för väl men bom, 9,5m till ett räcke eller oxer. Som sagt jag har fuskat alldeles för mycket med galoppen nu hela vintern och bara mysridit sen man slutade hoppa terräng så nu blir det bommar innan och efter hinder så det blir lite ordning och reda igenom 🙂

Fått med mig bra hemläxor också av Lasse som ska byggas fram och övas på innan han kommer nästa gång vilket är redan 2-3 februari så det är bara att ligga i helt enkelt. Ingen har blivit bättre av att vara en latmask så att säga.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s