Vilken helg!

Lite kallt absolut men ändå så härlig! Hästarna känns så himla pigga och glada och förutom diverse bus så sköter dom sig exemplariskt! Söndagens tillägnades efter en M A G I S K morgon med galoppbommar på volt.

IMG_6898.JPG

Alla utom Elmer fick öva på detta, Liten och Cindy med mig på ryggen och Gullis med Anndao. Svårt till en början sa Cindy men efter att hon hade fått öva några gånger så var hon väldigt duktig! Hon blir verkligen mer och mer avspänd för varje dag som går och det känns som att vi snart är tillbaka där vi var innan vilan. Så himla skönt! Var lite väl spännande ett tag 😉

Söndagen ägnades sedan åt hoppning för Fjunet och Cindy och då en av mina favoritövningar, nämligen 9,5m. Passade på att slänga in en skärm, två vattenmattor och en grind bara för att träna extra mycket för Cindy. Om man nu har super fina hinder så ska man ju använda dom! Hon är dock inte speciellt tittig så eller vad jag ska säga hon tittar typ lika mycket på allt, förutom kanske just dom runda vattenmattorna dom tycker hon är lite konstigare än allt annat.

Tycker verkligen att hon var bra i söndags och att hon mer och mer kommer tillbaka till var hon var innan vilan. Hon var ju lite spänd här precis i igångsättningen och råkade tappa mig två gånger på loppet av typ 10 dagar …. Men nu hade hon inte en tendens till hennes lite väl snabba halter efter hinder som är lite av hennes paradgren, bortsett från stopp-hopp som även har varit en specialitet.

Cindy fick även avsluta sitt pass med lite miljöträning med ridhusporten. Hon är ju allt annat än varken döv eller blind så den kan vara lite väl läskig ibland och inbjuda till både litet skutt med bock samt rivstart från dörr om man har otur och ibland sker båda samtidigt. Så vi passade även på att köra lite miljöträning med buller och bång. Och vad ska man säga?! Så duktig!

Blev sen lite spontant att jag hoppade Gullis också, och vilket bra beslut det var! Han var så jädrans i gasen och så himla fin! Hoppade så väl och tog i från tårna fast på ett positivt sätt! Allt kändes plattlätt förutom när han drog av en bock (som inte kom med på filmen) där jag kände mig lite som en marionettdocka ovanpå…

Han fick hoppa lite högre när han ändå var så fin och som sagt finns inget alls att klaga på faktiskt. han vara bara så himla rolig att rida och på ett sätt ville jag aldrig sluta. men man ska ju också passa på att sluta när det går just som bäst för då har man en jäkligt go känsla med sig in i nästa pass, både för en själv och för hästen.

IMG_6942.PNG

Man kan dock se att ajajaj… Måste tänka på mitt överliv. Eller asså jag tänker sjukt mycket på det men det syns inte bara. haha så illa! Men Gullis får som sagt en S T O R guldstjärna! Han känns verkligen så himla fräsch just nu!

Anndao red Elmer och Liten som båda såg väldigt fina ut! Elmer pigg och glad. Liten, eller ja snarare Anndao, fick öva på att byta galopp över bom vilket blev riktigt bra! Så vi har verkligen haft två super dagar tillsammans i stallet med genomgående jätte fina hästar ❤

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s