Like a pro.

När jag såg övningen i fredags så tackade jag gud för att jag inte red på Cindy utan faktiskt hade Gullis. Han må vara svag i sin hoppning ibland men ack man kan verkligen göra vad som helst med honom för han är ju så extremt välriden.

Vi skrattade lite tillsammans under träningens gång framförallt åt övningen men bom in och sedan tre bommar efter, om hur snabbt Cindy skulle hinna stanna och hur mycket jag skulle ramla av.

Men som ni alla vet så rider jag ju fälttävlan och redan där så har man ju någon form av adrenalinlängtan så på lördagen tänkte jag – Håll i dig och se hur det går!

Började med övningen med två galoppbommar, dagen innan red vi dom på 2,1,3 galoppsprång. Cindy fick nöja sig med 2 och 1, det var tillräckligt svårt, helt klart.

När vi hade värmt upp på det ett tag så gick jag över och hoppade den lilla serien på medellinjen. Genomgående 3 m mellan alla avstånd och vi började med travhoppning för att sedan gå över och göra det i galopp. Notera att vi hade samma avstånd i trav som i galopp för att få hästarna att hoppa av lite längre ut och därmed få högsta punkten ovanför hindret och inte bakom hindret som det lätt kan bli ibland.

Svårt med travhoppning men tycker Cindy löst det väldigt bra, hon fick ju dessutom börja väldigt lågt så då blev det ju ännu lite svårare.

Tänkte att jag bjuder er på alla språng så ni får se utvecklingen under passets gång. Tycker verkligen att hon är så extremt duktig och verkligen kämpar varenda gång! Och inte en tendens till att tappa sin matte och ändå väldigt rak efter och lugn och lydig in i halterna. S T O R guldstjärna!

IMG_7189.PNG

Gick sedan över på kvartslinjen med en räcke och en oxer som kunde ridas på 5 lite ihop eller 4 lite friska galoppsprång. Man skulle rida rakt fram innan och efter och vända ”åt fel håll” efter övningen.

Här bjuder jag er också på hela resan till väldigt tveksamt, vingligt och miss av portar till att kunna rida rakt fram på 4 steg och behålla galoppen genom vändningarna. Och avslutningsvis sätta ihop allt till en liten ”bana”

För mig är det bara att ta hatten av, buga och bocka och vara så S J U K T imponerad över henne. Hon har verkligen utvecklats så mycket och när hon väl förstår uppgiften gör hon det så himla lätt! Galet imponerad och nyper mig fortfarande lite i armen när hon löser allt lika a pro!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s