Niclas.

Då har Niclas varit här igen. Går inte att komma ifrån att vi har det så lyxigt med all proffsig träning vi har hemma. Än mer nu i dessa tider att kunna hålla hästarna i fin form trots att inte vara ute och flänga i och med alla smittor som härjar.

Hade Gullis även denna träning och 3/4 av träningen var han riktigt bra! Är väldigt nöjd med honom. Mitt överlev speglar hoppningen väldigt avslöjande. Nyttigt för mitt överlev dock. Det behöver verkligen bli lugnare.

Vi jobbade under framridningen med serpentiner och med små volter mellan bågarna där vi skulle flytta ut bakdelen och verkligen ha hästarna loss i handen men framme för skänkeln. Svårt! Och jobbigt för hästarna.

Jag vill framförallt i volterna till vänster tjuvhålla lite i vänstertygeln och bli lite hög i handen i stället för att lätta upp i innerhanden och verkligen komma om med innerskänkel och komma undan.

Vi började det här jobbet i trav och med bommar på marken för att sedan gå över i galopp och då lägga upp bommarna på blocken.

Hela tiden med fokus på lätthet och att hästarna skulle komma mer ihop sig och framför skänkeln.

Gullis, mr drama queen, tyckte helt klart att det var jobbigt vilket han visade några gånger med att sväva ut i ungefär hela ridhuset. Verkligen så roligt att se hur olika hästarna är. När Gullis tycker att det blir lite obekvämt så reagerar han verkligen som om hela himmelen ramlar ner. Och så har han varit hela sitt, han hoppar runt, far åt alla håll och är precis överallt

Efter detta gick vi över och jobbade på en linje längs långsidan med bom in, 16,5 m till en oxer och därefter 16,5 m till en bom.

Detta red vi inledningsvis på 5 + 5 galoppsprång lite i hop för att sedan växla ut galoppen och rida på 4 + 4 språng utan att bli för snabb. Fortfarande behålla lugn och skapa plats till hindret. Och för min del vara lugn med överlivet.

Gullis var väldigt fin hela träningen igenom vill jag nog ändå säga ända tills vi skulle rida sista vändan och han landade lite stumt in över första bommen, täcker då inte distansen och tappar mig.

Då faller ju lixom allt lite grann, jag har ju ramlat av Gullis 3 gånger tror jag i hela hans liv så han blir ju väldigt rädd för att inte ha mig på ryggen, jag blir väldigt besviken över hela situationen och blir jag besviken blir Gullis förtvivlad. Och ja då är hamsterhjulet igång.

Otroligt tråkigt avslut såklart på en träning som var så bra. Vi sänkte ner lite och fick honom att hoppa hyfsat avspänt men ändå för mig med en väldigt tråkig känsla.

Men som sagt super bra träning annars med väldigt nyttiga övningar och jag hoppade faktiskt om allt sen tidigt på lördagsmorgonen bara för att få komma ur den tråkiga känslan men det får ett eget inlägg sen men det blev väldigt bra så det var skönt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s