Hitta tillbaka.

Träningen i fredags slutade ju lite olyckligt med att jag trillade av så tidig lördag morgon var jag tillbaka i ridhuset. Samma lika, inget ändrat, lugn i kroppen och bara ge det tid.

Började precis som på fredagen med att rida bågarna med volter och flytta undan för innerskänkeln. Redan det jobbet kände man hade gett resultat och det kändes lite lättare och smidigare. Hela tiden med en extra tanke på min vänsterhand. Konstigt det där hur man kan vara högerhänt och ändå så strak i sin vänstra sida som ryttare.

Gick sedan över på långsidan och gjorde precis som på fredagen och började med att rida på 5 språng. Nu hade jag även bättre koll på galoppen och då blev det ju faktiskt 5 + 5 direkt. På fredagen behövde jag ju två försök på mig där jag red 5 + 6 och 6 + 6 innan jag prickade rätt …. säger ju en del om hur mycket jag tycker om att sitta och rida i en för liten galopp.

Höjde sedan sakta upp och gick över på att rida på 4 + 4. Han blev lite spänd en stund men tro det eller ej, jag behöll bara lugnet. Fokuserade väldigt mycket på min andning att bara andas in genom näsan och ut genom munnen så jag fick ner andningen långt ner i buken och samtidigt bara försöka vara lugn med mitt överliv.

Viktigt är ju att Gullis också känner sig lugn och att han tar tid på sig i sina språng. Och han är ju så extremt känslig för hur jag är och är jag snabb innan och luften blir ju han också det.

Men han blev väldigt bra, lite sämre i vänster varv än höger, lite oklart varför. Kanske är han lite svagare i den sidan just nu? Även om det inte känns så i arbetet rakt ut och rent hoppmässigt så har han ju haft tendens att hoppa ut lite till höger men just nu tycker jag att han är väldigt rak i sin hoppning så det känns ju som att det borde indikera på att han är mer och mer liksidig.

Mitt vänstra öga är ju däremot opererat sen några år tillbaka och jag har haft lite svårare att se på det efter det. Så kanske är det så enkelt att när det blir mitt inneröra så har jag lite svårare att placera hästarna och det i kombination med Gullis känslighet blir inte helt optimalt alltid.

Har haft lite ont i mitt öga och huvudet tag, något jag dock är van vid men som absolut kan spela mig ett spratt när fokuset inte blir som det brukar.

Men som sagt väldigt skönt att bara få göra om allt i lugn och ro och hitta tillbaka till den känslan som var innan jag lite olyckligt och klantigt ramlade av.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s