Fysio.

Då har vi varit iväg och hälsat på fysio Caroline Stenman för att göra en koll av Gullis. Han fick ju en behandling i höstas efter säsongen och nu har han haft en väldigt bra vinterträning där jag tycker att han har höjt sin lägstanivå och blivit väldigt fin. Och det var dags för en inför säsongen koll.

Och nog för att jag tycker att Gullis är fin och att han är väldigt fin i kroppen och känns fin att rida så var det väldigt kul när gänget på Stav också tyckte att han såg jätte rund och fin ut! Gola kanske tyckte att han såg ut lite som en dressyrhäst 😉 Men Caroline sa att han måste lagt på sig 100 kg till i muskler vilket känns som ett fantastiskt kvitto på träningen.

Ni vet ju själva att man lätt kan bli både lite hemmablind och ibland lite ödmjuk mot sin häst! Självklart tycker jag att han är fin annars skulle jag ju inte ha honom! Våra hästar måste ju vara älskade annars så ska dom ju bo hos någon annan. Och vi har ju haft en ganska lång process att ändra på våra förutsättningar och som nu börjar ge resultat. Och som nu inte bara känns i ridningen det syns också för allmänheten vilket är otroligt roligt!

IMG_8551.jpg

Lite tröttis efter att ha tömt förrådet på droger….

Vi gjorde även Gullis mun som tyvärr har ett eget liv. Ni som hängt med här på bloggen under alla år vet ju att Gullis har väldigt speciella tänder och som kräver ganska mycket kärlek.

Nu hade det tyvärr gått lite lång tid sen sist av olika omständigheter så han s tänder var rätt fula. Vilket iofs är standard men lite vassare än vanligt om man säger så. Vilket man även kunde se då hans käkmuskulatur på vänstersida var mindre än på hans högra sida.

Det är såklart alltid trist med hans tänder och det gör alltid lite ont i hjärtat om ni förstår, även om han inte har några tryck eller dylikt från bett, nosgrimmor eller ridning, utan detta är ju genetiskt hur han ser ut. Men nu är han som sagt renoverad och redo för säsongen igen. Och sedan blir nästa koll av tänderna direkt efter tävlingen i Strömsholm vid nationaldagen.

IMG_8542.jpg

Nu väntar några dagar utan ryttare för att musklerna nog kunde ha lite träningsvärk efter Carros behandling, så igår när vi kom hem och idag blir det maskin och imorgon väntar vattenträning. Sen väntar en sista koll av Carro om några veckor innan säsongen börjar på allvar. Så bortsett från att det helt plötsligt har blivit svinkallt igen så börjar man skönja att det snart är igång!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s