Backträning.

Våren var iallafall här för en liten stund innan den vände och försvann igen … Men jag och Anndao hann iallafall ut och galoppträna hästarna i backen i solskenet. Man kan ju bli lycklig för mindre även om det kändes som att jag var mer eller mindre nära döden under hela passet på Cindy… När blev hon så här vild?

Blev alltså tre turer ute där Liten och Cindy fick gå 6 vändor upp för backen medan Gamlis fick nöja sig med två.

Cindy var mer vild än tam och det kändes som att jag mer än en gång var nere i marken och vände… Herre jävlar! Så ni vet allt det här man har försökt att träna på med lååååång hals och stora steg var mer eller mindre som bortblåst. Nu var det mer, tryck inte på för mycket och håll huvudet såååå högt du kan och framförallt håll i dig!

C28A437D-1F92-4BDE-8B72-E0F9FE9DEB37

Men hon verkade väldigt nöjd efter passet även om det inte direkt kändes som att orken var slut efter de 6  vändorna… men klart det är ett gott betyg att hon har bra kondis men hur sjutton ska man våga rida terräng på henne?

EE799229-05F3-4112-89F8-250E6AEAB6D0.jpg

Även Liten var lycklig men bockade inte närheten av lika mycket som Cindy, tack gode gud! Så hon kunde få gå med både rätt lång hals och i ett lite högre tempo vilket hon verkade uppskatta att få blåsa ur lite för det var helt klart ett tag sen.

Gamlis däremot fick nöja sig med två vändor upp. Han tycker ju inte att han är det minsta gammal och hade nog gärna gått 6 vändor han också men där fick Anndao lägga in sitt veto och bestämma att två var perfekt.

Gullis kom ju ut på galoppbanan i måndags så han fick stå över denna gången helt enkelt för att det hann bli mörkt innan det var dags för hans tur och efter fredagens gymnastikhoppning fick han jogga i ridhuset, dock värmde vi upp med att skritta upp och ned för asfaltsbacken tre gånger innan vi gick in. Så lite backe och hårt underlag blev det men i ett lägre tempo så att säga.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s