smygstartat.

Då har vi lite lätt smygstartat säsongen genom att åka till trevliga Eskilstuna på en måndagskväll och dessutom med ett härligt gäng från stallet 🙂 Jag har ju på något sätt lyckats lura några till att visst sjutton vore det kul om vi rider allsvenskan ihop?! Div III på våren och Div II på hösten?! Och mycket riktigt – klart det vore S K I T   K U L !  Så nu är vi ett gött gäng hemifrån som laddar upp inför första omgången som går om ett par veckor. Och i måndags var vi ute och genrepade lite. Och det med lovande form och utdelning!

Först ut av våra ekipage var Philippa och Skatan som levererade en jätte fin ritt och belönades med 68,871%. Debut i LB:3 och PB dessutom i LB-klass! Belönades med en fin 3:e placering. Så det känns ju väldigt bra inför allsvenskan! Nu har ju Philippa dessutom köpt in en dressyrsadel så ni förstår ju hur bra hon kommer bli! Och vilka poäng hon kommer få!

Philippa får stå ut med att hon blir blogg-kändis!

Nästa på tur var Anndao och Gullis som även dom red LB:3. Man kunde se att Gullis var sugen på tävling och han kom in och var lite ”tittig”. Han är ju aldrig tittig på det sättet men han blir rätt taggad och det resulterade i att Anndao blev lite för försiktig istället för att utnyttja hans pigga sida. Men på det stora hela gjorde dom en jätte fin ritt som faller isär lite på slutet, så dom får bra öva på ett våga hålla ihop det och rida hela vägen i mål. Men fina 65,645% och även det här var deras debut i LB:3. Så vinterträningen har verkligen gett fint resultat och vilket utveckling dom har gjort tillsammans från deras debut i augusti på fjuttiga 60% i LC till nu gå ut och säsongsdebutera i deras högsta klass hittills på 65% kommer bli en jätte rolig vår! Även om Cindy kommer att få axla hans roll i laget också när han är ute på större äventyr med mig. Kommer bli en jätte spännande och rolig vår!

Efter Anndaos ritt och lite upptining i cafeterian så var det sedan äntligen dags för mig att göra årsdebut! Som jag har längtat! Och Gullis kändes precis så fin som jag upplevt honom hemma! Supertaggad, lyhörd för mina hjälper och det kändes som att han njöt av att få visa upp sig!

Och jag njöt av att få visa upp honom. Jag har typ egentligen inte så mycket att säga, kanske är jag fortfarande så lycklig över att vara igång att jag inte kan vara riktigt självkritisk eller så är det bara så att jag faktiskt är riktigt nöjd. Kanske att ja la honom i en tendens till lite högt tempo och att jag kunde haft lite is i magen utan att tappa energi.

Och rent känslomässigt tyckte jag att han var värd 70% men med det sagt tycker jag inte att det var dåligt dömt! Jag tycker att Lotta rakt igenom på våra ekipage dömde jätte bra! Verkligen! Det var bara rent med ni vet den där känslan man har i ryggmärgen som sa att det här är 70% men fasen jag har inte tävlat ren dressyr på Gullis sen oktober 2017 och då en LB:3 efter hans långa uppehåll med hovarna.

Sist jag red LA:3 var 2016 på Liten och sist jag red en högre klass på Gullis var MsvB:4 i november 2015. Så min ryggmärg kan med all rätt vara lite dammig! Sen har jag ju såklart ridit lite fälttävlansdressyr däremellan, men ändå.

Super kul att vara igång igen och att han känns så himla fräsch och taggad! Och trots att vi inte landade på våra 70% så blev det 67,429% och en 2:a placering med hem så det är jag ändå jätte nöjd med! Segraren, Camilla Toll, var i en egen liga så trots att jag var helt galet sugen på att vinna är jag väldigt nöjd med 2:a placeringen.

IMG_8700(Edited).jpg

Sist ut av våra ryttare för dagen var Nathalie och Rizento som även dom gjorde bra i från sig tycker jag! Jag vet att Nathalie inte var helt nöjd med sin ritt men då kan jag bara säga hatten av om ens lägstanivå är 64,857% i LA. För mig som lagledare känns det ju helt fantastiskt inför första omgången när vi levererar 64, 65, 67 och 68%! Även om jag kommer att byta häst såklart tills allsvenskan drar igång men ändå. Liten sliter på bra i träningen och blev väldigt bra för Pelle sist så det finns ju hopp om att jag ska kunna leverera även på en annan häst! Dessutom har vi både Freddie och Frida också! Så Ja vi är ett toppen gäng som kommer ha sjukt kul i vår! Och sedan kämpa på för att nå div II i höst! Och det innebär ju även debut i LA för Anndao och Philippa. Och lyckas jag med det kommer jag känna mig sjukt nöjd! Då har jag fått båda att gå från LC till LA på ett år! Även om jag inte ansvarar för själva träningen, jag har bara lurat in dom att rida dressyr och träna för Pelle 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s